Pitanja intelektualnog vlasništva

Intelektualno vlasništvo korak po korak – besplatni seminar za novinare i medije u organizaciji DZIV-a i Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo pri UN-u

Državni zavod za intelektualno vlasništvo (DZIV) u suradnji sa Svjetskom organizacijom za intelektualno vlasništvo pri UN-u (WIPO) priređuje besplatan Seminar za medije o pitanjima intelektualnog vlasništva koji će se održati u zagrebačkom hotelu International, Miramarska 24, 27. ožujka 2018. godine.

Naime, kulturne i kreativne industrije, utemeljene na intelektualnom vlasništvu, jedan su od najjačih gospodarstvenih sektora u svijetu ali i u zemlji (generiraju 2,3% hrvatskog BDP-a), a inovacije i nematerijalna imovina u suvremenom konkurentnom gospodarstvu iznimno su važne. Stoga danas zaštita intelektualnog vlasništva predstavlja prvorazredno strateško gospodarsko i poslovno pitanje, a slijedom digitalizacije kreativnih industrija i pitanje od najšireg društvenog interesa. Upravo je s ciljem olakšavanja medijskog praćenja tih ponekad kompleksnih tema, i priređen ovaj seminar namijenjen u prvom redu urednicima i novinarima koji prate područje gospodarstva, tehnologije te kreativnih i kulturnih industrija, ali i svima drugim medijskim djelatnicima koji prate ili ih zanimaju ove teme.

Uz prezentacije medijskih i stručnjaka za intelektualno vlasništvo iz Hrvatske i inozemstva, sudionici će biti u prilici upoznati se s najrelevantnijim izvorima podataka i informacija te drugih sadržaja o intelektualnom vlasništvu i doznati više o upravljanju pravima intelektualnog vlasništva u samim medijima. Predviđena je i interaktivna prezentacija „Intelektualno vlasništvo na djelu“ na kojoj će o sustavu zaštite intelektualnog vlasništva govoriti neki od istaknutih poznavatelja i korisnika sustava zaštite iz Hrvatske.

Organizatori su za sve sudionike osigurali i besplatne kave u pauzama te ručak.

Svi zainteresirani svoje sudjelovanje mogu prijaviti putem elektroničke aplikacije na sljedećoj poveznici, a program seminara se nalazi ovdje.

HDS ZAMP

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*