Međimurje Press
HrvatskaVijesti

Požari na priobalju i kontinentu!

I u protekla 24 sata zabilježena su dva veća požara na području RH koja su brzom reakcijom vatrogasaca dovedena pod nadzor, a tijekom noći gasitelji su nadzirali požarišta i sanirali ga.

 

U Osječko-baranjskoj županiji vatrogasci su uspjeli spriječiti širenje požara otvorenog prostora na predjelu Podravlja prema Parku prirode Kopački rit za koji je JVP Osijek zaprimio jučer popodne dojavu. Vatra je zahvatila travu uz nasip na procijenjenoj površini od 40 ha, a gašenje je otežavala i činjenica da se dio požarišta nalazi u miniranom području. U gašenju požara sudjeluje ukupno 48 vatrogasaca sa 13 vatrogasnih vozila iz JVP Osijek, DVD-a Kopačevo, Osijek Gornji Grad, Vardarac, Lug, Bilje i Osijek Donji Grad.

„Vatrogasci su i dalje na dežurstvu, ali više nema opasnosti od širenja požara. Vjetar je jučer pospješio njegovo širenje, ali vatrogasci su ga uspjeli zaustaviti uz cestu i uz kanal koji dijeli Baranju od Kopačkog rita. Požar je pod nadzorom gasitelja, a tijekom noći organizirano je dežurstvo požarišta od strane  DVD-a Bilje i Lug“, kazao je Zdravko Cvenić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije.

I brački su vatrogasci tijekom noći sanirali požar koji je u popodnevnim satima izbio na otvorenom prostoru na otoku Braču-predio Milna. Požarom je zahvaćena trava, makija i nisko raslinje na površini od 2,5 ha, a u gašenju požara tijekom dana su sudjelovala dva protupožarna zrakoplova Canadair CL 415, jedan helikopter za prijenos spremnika za vodu te ukupno 37 vatrogasaca sa 13 vatrogasnih vozila iz DVD-a: Milna, Supetar, Bol, Selca i Pučišća. Požar je lokaliziran u 20:50, a tijekom noći na požarištu su ostali pripadnici DVD Milna sa 10 vatrogasaca i tri vozila koji su vršili sanaciju.

Kažimo kako je i dalje aktivan požar na području Kostanjevice na Krasu, na području Slovenije, na koji je upućen jedan Canadair te devet vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP-a Pula, Poreč, Umag i Pazin.

Nina Francetić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja