Promocija novih poštanskih maraka s motivima Arsena Dedića, Ive Robića i Vice Vukova

Nove prigodne poštanske marke iz serije „Hrvatska glazba“

Arsen Dedić, Ivo Robić i Vice Vukov velikani su hrvatske glazbe koje ne treba posebno predstavljati. Hrvati imaju svoje sportaše, ali i svoje glazbenike koji su neodvojiv dio našeg nacionalnog identiteta i ponosa. Oni su naše legende čije su pjesme dio naših odrastanja, naših radosti i lijepih životnih trenutaka, a ovog tjedna dobivaju i svoje prigodne poštanske marke.

Upravo iz tog razloga Hrvatska pošta i Croatia Records s ponosom Vas pozivaju u srijedu, 4. srpnja 2018. u 10:00 sati na svečano predstavljanje novih prigodnih poštanskih maraka iz serije „Hrvatska glazba“, koje će se održati u caffe-baru i music shopu „Nova ploča“, Bogovićeva ulica 5, Zagreb. Hrvatsku poštu na ovom kulturnom događaju predstavljat će Ivan Čulo, predsjednik Uprave, a uime obitelji Dedić prigodnu zahvalu dat će također legendarna Gabi Novak, dok će uime obitelji Vukov prigodan govor održati Ivana Vukov.

Autori prigodnih poštanskih maraka su Ivana Vučić i Tomislav-Jurica Kaćunić, dizajneri iz Zagreba. Marke su tiskane u višebojnom ofsetnom tisku i u nakladi od 100 000 primjeraka po motivu, od čega je tiskano 1300 arčića u pripadajućim numeriranim etuijima. Marke su otisnute u arčićima s četiri marke, dok okrugli arčići imitiraju gramofonsku ploču. Hrvatska pošta izdaje i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC). U Poštanskom uredu 10101 Zagreb u Jurišićevoj 13 u srijedu i četvrtak, 4. i 5. srpnja 2018. bit će u uporabi žig prvog dana.

Veselimo se Vašem dolasku kako bismo zajednički obilježili ovaj za hrvatsku glazbu i kulturu važan događaj.

(HP)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*