Međimurje Press
Hrvatska

Tijekom 17 dana ZGodionicu posjetilo više od 5.000 djece!

Nakon 17 uzbudljivih dana prepunih smijeha, zabave i razbibrige za velike i male jučer je završilo jubilarno izdanje ovogodišnjeg hit dječjeg festivala ZGodionica koji je na zagrebački Bundek privukao više od 5.000 djece iz Zagreba i okolice.

 

Tijekom trajanja pete ZGodionice zaredom održano je više od 55 besplatnih radionica, više od 60 sati sportskih aktivnosti i animacijskih igara i 12 besplatnih pokaznih sati engleskog jezika za najmanje, odgledano je 15 besplatnih predstava,  djeca su se spustila niz zipline čak 3.000 puta, oslikano je 3.500 dječjih lica, te ispričano 50 priča za laku noć. Jedna od omiljenih dječjih aktivnosti, dječji disko, održavala se svaku večer, bez iznimke.

 

Ovaj je festival tako svojim bogatim programom još jednom s velikim uspjehom uspio razveseliti brojne mališane te im uljepšati posljednje dane ljetnih praznika i prvi tjedan nove školske godine. ZGodionica je za njih bila mjesto na kojem mogu pronaći nešto po svome ukusu te su, uz već navedeno, mogli birati i između sadnje bilja, izrade pokusa, plesa na svili, plesa, crtanja i mnogo toga drugoga.

Zasigurno nije bilo dosadno ni roditeljima što potvrđuju i brojke iz ugostiteljske zone. Naime, dok su se djeca zabavljala na obližnjim livadama, popijeno je više od 340 litara pića, te pojedeno 180 burgera. Mališani su pak preferirali kokice te uspjeli slistiti čak 300 porcija.

Ulaz na festival i kazališne predstave, kao i sudjelovanje u radionicama i sportskim aktivnostima, bili su besplatni. Tako će ostati i sljedeće godine kada se ZGodionica ponovno vraća u grad. Do tada, uspomene na rođendansko izdanje festivala bit će pohranjene na službenoj Facebook i Instagram stranici ZGodionice.

Aleksandra Pernar

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja