medjimurjepress@gmail.com

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima

Tijekom siječnja u NPC-u je volontiralo ukupno 32 volontera i volonterki, odrađeno je 363,5 volonterskih sati, a linija je zaprimila 132 poziva građana i građanki.

 

Hrvatska stvarost samo u siječnju 2020.godine

Pregled KAZNENIH DJELA zbog kojih su se pozivatelji najviše obraćali NPC-u: nasilje u obitelji, silovanje (19), nasilje u obitelji (13), prijetnja (9), teška tjelesna ozljeda (7), krađa (6), nepoznato (6), nametljivo ponašanje (4), razbojništvo (4), prijevara (3), nedozvoljena uporaba osobnih podataka (2), tjelesna ozljeda (2), oštećenje tuđe stvari (2), ubojstvo (2), neovlašteno slikovno snimanje (2)  te po jedan poziv vezan uz kazneno djelo iznude, zanemarivanja i zlouporabe djetetovih prava te lažnog prijavljivanja kaznenog djela.

Od 15 PREKRŠAJA zbog kojih su nam se pozivatelji obratili, 13 ih se odnosilo na prekršaj obiteljskog nasilja, a 2 na prekršaje protiv javnog reda i mira.

Ukoliko ste žrtva nasilja u obitelji te se želite informirati o svojim pravima ili su Vam potrebne praktične informacije i emocionalna podrška obratite nam se s povjerenjem na broj: 095/1160-011 ili na email: savjetovaliste.varazdin@pzs.hr.

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Leave a Reply

*