medjimurjepress@gmail.com

Žene po prvi puta zarađuju od svog menstrualnog mjesečnog ciklusa

Kroz projekt Gentle Day Ambasadorica

Menstruacija je sastavni dio ženinog života. Tijekom života žena u menstrualnom ciklusu provede oko 2.000 dana. Za jedan ciklus krvarenja žena iskoristi jedan do dva paketa menstrualnih uložaka s prosječnom mjesečnom potrošnjom od 60 kuna za kupovinu. I tako minimalno 12 puta godišnje. No, poražavajuća je činjenica da visokih 10 posto djevojčica i žena u Europskoj Uniji ne može sebi priuštiti kupnju menstrualnih uložaka kao i ostalih sredstava zaštite tijekom menstruacije – jer nemaju novaca za kupnju.

S druge strane menstrualni ulošci su najpopularniji i najrašireniji proizvod osobne higijene u žena tijekom mjesečnog ciklusa. Popularnost menstrualnih uložaka pred svim ostalim proizvodima osobne higijene tijekom mjesečnog ciklusa leži u činjenici lagane uporabe, te pouzdanog sredstva zaštite. Upravo su jednostavnost i kvaliteta uporabe proizvoda, uz ekološki pristup proizvodnji jedan od imperativa i Gentle day uložaka kada je pokrenuta inicijativa da se dio novaca koje žene u Hrvatskoj troše na kupnju uložaka, vraća iznova ženama i to za njihove edukacije i ulaganja u karijeru. Sve je to pokrenuto kroz projekt Gentle Day Ambasadorica, koji nakon šest mjeseci pilot projekta i priprema ove jeseni kreće diljem Hrvatske.

Svaka zdrava žena, neovisno gdje u Hrvatskoj živjela, gdje radi, koliko ima djece, koji stupanj obrazovanja ima ili koliko zarađuje, je li u braku ili nije, gotovo pola svog života živi uz menstruaciju. Uz tu, samo ženama svojstvenoj fiziološkoj pojavi, vrti se veliki novac jer žene moraju izdvajati redovito i to na mjesečnoj bazi sredstva za svoje intimne higijenske potrepštine. Kada smo krenuli u proizvodnju Gentle Day uložaka te ove godine s projektom Gentle Day Ambasadorica cilj nam je bio od samog početka dio novaca koje žene ulažu u njihovu kupnju, opet vratiti samim ženama, potičući ih da taj novac ulože u svoje profesionalne karijere i obrazovanje, što će im donijeti i bolje financijske prilike i mogućnost da budu karijerno ispunjene – istaknula je članica Ženskog poduzetničkog centra i poduzetnica Dina Vukičević, vlasnica i direktorica vinkovačke tvrtka Gentle day d.o.o., koja se bavi plasmanom istoimenih biorazgradivih, ekoloških menstrualnih uložaka, te koja od pokretanja svog poslovnog projekta prije dvije godine intenzivno radi na povezivanju i snaženju žena diljem Hrvatske, ali i regije.

Probne provedbene aktivnosti projekta Gentle Day Ambasadorica krenule su ove godine na Međunarodni dan žena 08. ožujka, te su okupile više od 20 žena – ambasadorica diljem Lijepe naše koje su među prvima počele zarađivati – od mjesečnog ciklusa.

Računica je jednostavna – prema nekim podacima u Hrvatskoj je više od 2 milijuna žena, od čega je 2/3 onih koje na ovaj ili onaj način mogu zarađivati od menstruacije. Prvi je to puta u povijesti da žena od svoje „stalne pratnje“ može imati i koristi tj. novčni benefit kojega ulaže u sebe i svoju karijeru. Znajući da u Hrvatskoj postoje žene koja imaju u sebi volje i snage pokazati više za sebe, napraviti više za sebe, a zatim i za svijet u kojem živi pokrenula sam sa svojim timom projekt Gentle Day Ambasadorica. On svim djevojkama i ženama koje se prijave putem naše službene web stranice Gentleday.hr pruža mogućnosti maksimalno iskoristiti sve svoje potencijale, unaprijediti vlastite vještine i sposobnosti kako bi prije svega sebe kao ženu stavila u središte pozornosti, počela (ako slučajno već nije) misliti prvo na sebe, na vlastiti integritet, izgradnju vlastitih sposobnosti, ali i financijsku neovisnost i karijeru i to od novaca koje troši kupujući menstrualne uloške – opisala je ovaj projekt Dina Vukičević, vlasnica i direktorica tvrtke Gentle day Hrvatska.

Imajući na umu da pri kupnji već i samo jednog proizvoda iz Gentle Day palete, svaka djevojka i žena ostvaruje povrat uplaćenog novca na svoj račun, kroz projekt Gentle Day Ambasadorice kreirana je mogućnost honorarne zarade ili stalnog zaposlenja, stalne besplatne edukacije na unaprijeđenju vlastitih poslovnih i osobnih sposobnosti, stalni team buildinge i povezivanja s drugim ženama u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europe, stimulativna primanja prema vlastitom angažmanu, utrošenom vremenu i trudu, automobil na korištenje, mjesečne nagrade za aktivnost u projektu Gentle day Ambasadorica, stalni networking i promocija vlastitih karijernih mogućnosti, osiguravanje osobnog trenera za razvoj karijernih i osobnih potencijala, stalno druženje i povezivanje s ostalim Ambasadoricama u projektu diljem Hrvatske i jugoistočne Europe, inspirativno karijerno okruženje za izgradnju vlastitih potencijala, realizaciju vlastitih poslovnih želje te stalno praćenje i poticanje na ostvarivanje ciljeva osobne prirode, ali i kao Ambasadorice.

Prva Gentle Day Ambasadorica, poduzetnica Maja Ilčić, iz Zagreba, osim što je još na početku pristupila projektu, prva je i žena koja osobno želi unaprijediti vlastite karijerne mogućnosti, ali i financije kao Ambasadorica kroz misiju koju vodi Gentle Day Hrvatska.

– Smatram da je ovaj projekt idealan za mene i moje stalno propitivanje karijernih, financijskih i osobnih potencijala. 2015. godine, vidjevši da moje tadašnje zaposlenje, na žalost nema neku perspektivu kako bi bila zadovoljna, otvorila sam vlastitu agenciju, uložila puno u vlastitu edukaciju kroz brojne akademije, škole, tečajeve te svašta radila da nadogradim ono što svaka žena treba stalno raditi u svom životu, te naučila puno toga lijepoga, upoznala puno divnih ljudi, upijajući iskustva koja su uvijek dobro došla. Danas sam tu gdje jesam i bez imalo lažne skromnosti mogu reći da mi je jako dobro, isključivo jer sam sve što imam sama stvorila i ne prestajem se boriti za isto. Na tom mom putu “od nula do jako dobro” pomagale su mi gotovo i isključivo žene – žene su mi davale ideje, motivirale me, davale mi komplimente, ali i snage da nastavim i trudim se ne posustati…a odustajanje mi je bilo na pameti tisuću puta. Sasvim razumljiv korak dalje, više, bolje i jače za mene je projekt Gentle Day Ambasadorice i sretna sam što sam danas prva koja sam mu pristupila, a vjerujem da će uz mene biti još tisuću i tisuću Ambasadorica – naglasila je poduzetnica Maja Ilčić, prva Gentle Day Ambasadorica koja ove jeseni kreće s timom Gentle Daya diljem Hrvatske u promociju i provedbu ovog projekta.

KATARINA VILIĆ

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*