Međimurje Press
VijestiZdravlje

Igor Šegović v.d. ravnatelj: “Kao nikad u životu educirao sam se o financijskom stanju u bolnici”!

Odgovarajući na pitanja novinara na današnjoj press konferenciji v.d.ravnatelj ŽB Čakovec Igora Šegović, dr. med.,spec.pedijatrije, subspec.pedijatrijske gastroenterologije iskreno je odgovorio kako se nikada u životu nije toliko educirao o financijama posljednjih mjesec i po dana,  a napose na novom poslu koji obavlja.

-Mogu vam reći da je financijska situacija u našoj bolnici stabilna, a imam osjećaj i vidim da je obećavajuća. I to ne samo u našoj bolnici već na razini drugih bolnica i države. Prvenstveno zahvaljujući našem osnivaču Međimurskoj županiji, Ministarstvu zdravstva i financija. Vidim to svijetlo na kraju tunela, jer se postepeno rješavaju stvari sa veledrogerijama, dugovanja. Usprkos duga, poslovanje nikad nije bilo ugroženo. Sve usluge pacijenti dobivaju. Moram napomenuti da je za posebno skupe lijekove HZZO dao više novaca na naše zahtijevanje.

Na pitanje o odlascima i dolascima doktora u ŽB Čakovec, Šegović je naznačio kako je to normalna pojava u kojem i doktori traže mjesto gdje se osjećaju bolje, gdje su bolje plaćeni ili su u pitanju privatni razlozi. Recimo tako da nama dolaze oni koji u ŽB vide nešto pozitivno. Tako najavljujem da ćemo do kraja devetog mjeseca dobiti još dvoje liječnika jer smo i u ovim vremenima uspjeli privući neke stručnjake o čemu ćete biti na vrijeme informirani. Veći problem je od doktora naći medicinsku sestru srednje stručne spreme. Prvostupnica ima dovoljno, ali i njih je već teško naći. Dosta ih već po završetku škole odlazi u Njemačku ili Austriju. Zadovoljan sam što smo mogli osigurati specijalizacije za troje liječnika iz hitne medicine, iz pedijatrije, pulmologije, gatroenterologije, ginekologije, kardiologije, nefrologije, opće kirurgije- zaključio je ravnatelj čakovečke bolnice.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja