Međimurje Press
Vijesti

Izašao novi e-bilten EDIC-a Čakovec

Drage čitateljice i čitatelji,

zadovoljstvo nam je predstaviti vam trideset i sedmi broj elektroničkog biltena Informacijskog centra Europe Direct Čakovec. E – bilten će tijekom 2021. godine izlaziti kao dvomjesečnik, a svojim će se informacijama i sadržajem nadograditi na rad EDIC Čakovec centra. Tako ćete moći saznati vijesti o brojnim događanjima i aktivnostima koje će EDIC Čakovec provoditi na području Međimurske županije, kao i informacije i vijesti iz Europske unije. E-bilten omogućava informiranje i radno vrijeme Informacijskog centra Europe Direct Čakovec dostupan je na internetskim stranicama Centra.
#ZEMLJOTEKA – MJESTO DRUŽENJA ZA ZEMLJINE ČUVARE
Zemljoteka – interaktivna edukativno-zabavna platforma za djecu od 7 do 11 godina, nastala prema inicijativi Europske komisije, a ovdje će svako dijete moći naučiti kako zaštiti i očuvati svoj planet. Opširnije. 
EUROPSKI ZELENI PLAN: KOMISIJA POKRENULA JAVNO SAVJETOVANJE O NOVOJ STRATEGIJI EU-A ZA ZAŠTITU TLA
Komisija je pokrenula internetsko javno savjetovanje o razvoju nove strategije EU-a za zaštitu tla. Zdravo tlo ključno je za postizanje ciljeva europskog zelenog , kao što su klimatska neutralnost, obnova bioraznolikosti, nulta stopa onečišćenja, zdravi i održivi prehrambeni sustavi i otporni okoliš. Opširnije.
VIŠE OD 60 POSTO KOMUNALNOG OTPADA U HRVATSKOJ ODLAŽE SE POD ZEMLJOM
Iako komunalni otpad predstavlja manje od desetine od 2,5 milijardi tona otpada proizvedenog u EU-u svake godine, vidljiv je i složen problem, prvenstveno zbog sastava i izvora otpada te veze s obrascima potrošnje. Opširnije.
EUROPSKI PLAN ZA BORBU PROTIV RAKA: NOVI PRISTUP EU-A PREVENCIJI, LIJEČENJU I SKRBI

Europska komisija, uoči Svjetskog dana borbe protiv raka, predstavlja europski plan za borbu protiv raka . Za Komisiju Ursule von der Leyen to je prioritet u području zdravlja i jedan od ključnih stupova snažne europske zdravstvene unijeOpširnije.

HRVATSKOJ DODIJELJENO VIŠE OD 55 MILIJUNA € ZA POUZDANIJI I ENERGETSKI UČINKOVITIJI SUSTAV GRIJANJA
Europska komisija odobrila je ulaganje u iznosu većem od 55 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj za zamjenu više od 68 km cijevi za grijanje kako bi Zagreb dobio pouzdaniji i učinkovitiji sustav grijanja.Tim velikim EU-ovim projektom u glavnom gradu Hrvatske smanjit će se gubici topline i vode te će se omogućiti povezivanje s obnovljivim izvorima toplinske energije. Opširnije. 
PARLAMENT POZIVA NA RJEŠAVANJE STAMBENE KRIZE

Europski parlament poziva države članice EU-a da poduzmu mjere vezane uz stambenu krizu i osiguraju cjenovno pristupačno stanovanje za sve.Nedostatak cjenovno pristupačnog stanovanja sve je veći problem u EU-u, uz cijene nekretnina i najamnina koje godinama stalno rastu u odnosu na dohotke. Opširnije.

EDIC ČAKOVEC

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja