Međimurje Press
Vijesti

Kamp vatrogasne mladeži u Fažani!

I ove je godine, po 27. put, Kamp vatrogasne mladeži u Fažani otvorio svoja vrata mnogobrojnoj vatrogasnoj mladeži. U ukupno 10 smjena, u Kampu će se boraviti budući mladi vatrogasci iz 15 hrvatskih županija, a prijavljeno je 90 DVD-a te će u svakoj smjeni biti više od 100 sudionika.

default

Ukupno gledajući, u Kampu će ove godine boraviti oko 1450 sudionika pripadnika mladeži s voditeljima, voditelj kampa i zapovjednici smjena.

Tijekom tjednog boravka mladi imaju zanimljiv program vatrogasnih aktivnosti, a uz vatrogasne vježbe, tu su raznovrsne igrice te sportske aktivnosti koje uključuju odbojku, mali nogomet, stolni nogomet i stolni tenis. Uz to je na rasporedu neizostavno kupanje i morske radosti te privlačan zabavni program.

Fažana je sjajna oaza za vatrogasnu mladež

„Kamp HVZ-a za ovogodišnji 27. ljetni rad dobro je pripremljen. Puno se radi na usvajanju vatrogasnog znanja, a potom slijedi i kupanje te drugi sadržaji programa. Četvrtkom se ide na izlet te vjerujem da će ovo ljeto biti za pamćenje, pogotovo za mlade vatrogasce koji u Fažanu dolaze prvi put“,  rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Važno je naglasiti da se kroz aktivnosti vatrogasne mladeži razvija duh zajedništva i pripadnosti vatrogasnoj zajednici, posebice kada znamo da je uključivanje djece i mladeži budućnost vatrogasne organizacije.

Spomenimo i kako vodstvo Kampa vatrogasne mladeži odlično surađuje s Vatrogasnom zajednicom Istarske županije i njezinim zapovjednikom Dinom Kozlevcem, ali i s DVD-om Pula koji održava kamp izvan sezone i pomaže tijekom sezone u ostvarenju programa. Sudionicima Kampa JVP Pula i DVD Pula omogućavaju upoznavanje s profesionalnim i dobrovoljnim vatrogascima, kao i s tehnikom i opremom s kojom raspolažu te načinom kako djeluju na pulskom i širem istarskom području.

A da ovaj Kamp nudi mladima pravi omjer zabave i učenja, dovoljno govore zadovoljni sudionici koju mu se svake godine ponovno vraćaju.

Nina Francetić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja