Međimurje Press
Vijesti

Kandidati za nagradu Hrvatskog novinarskog društva

Nagrade za najbolje radove u kriznoj 2020. godini dodijelit će se na svečanosti u povodu Svjetskog dana slobode medija, 3. svibnja 2021. godine

Natječe se u devet kategorija; za pisano, televizijsko, radijsko, internetsko i istraživačko novinarstvo, novinsku fotografiju i snimateljski rad te za životno djelo i novinarku, odnosno novinara godine.

U utrku za Novinara/Novinarku godine ulaze novinar portala Telegram.hr Andrej Dimitrijević, glavni urednik Nacionala Berislav Jelinić, novinarka televizije N1 Ana Mlinarić i novinar 24 sata Ivan Pandžić. Ukupno je za tu kategoriju bilo osam prijava.

Za nagradu “Nikša Antonini” za najbolju novinsku fotografiju prijavljeno je 10 radova, a za Nagradu “Žarko Kaić” za najbolji snimateljski rad njih četiri.

U kategoriji najzapaženijih novinarskih radova “Marija Jurić Zagorka” primljene su 53 prijave; za nagradu za pisano novinarstvo 11, za televizijsko novinarstvo 19, internetsko 22, a za radijsko jedna. Za Nagradu “Jasna Babić” za istraživačko novinarstvo stiglo je 12 prijava.

Nagrada za životno djelo “Otokar Keršovani” pripast će jednom od petero prijavljenih kolegica i kolega.

O nagradi Novinar/Novinarka godine odlučivat će redovni članovi Hrvatskog novinarskog društva prema posebnom pravilniku, i to dio pisanim, a dio elektroničkim putem.

O svim ostalim nagradama odlučuje Ocjenjivački odbor, odnosno četiri ocjenjivačke skupine, objavio je HND.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja