Božićni decathlon!

Piše: Blaženka KRIŽAN

Već godinama me smeta ova sumanuta ludnica, jurnjava, pripreme, šoping, vreće i vrećice, izbezumljene pripreme; jelo, predjelo, „nad-jelo i pod-jelo”, „nedjelo” pa ne možemo progutati više nego inače, ili?!?

Pitam se, kamo to sve strpati, a toliko je jadnih, gladnih, prevarenih, pokradenih, toliko beskućnika kopa po kantama, napuštenih staraca a tek naši nedužni i bespomoćni prijatelji – nevine životinje samo što se ne smrznu, ostavljene slomljenih srdaca i ranjenih duša. 

Pohlepa, neimaština i oholost na svakom su koraku izmiješani sa stotinama suludih reklama s darovima /must have!/, s feštama, Božićnim receptima, a koje bi trebali spraviti s ne znam kojim i odakle začinima. Degutantno. Koje li lakrdije, jer sam najčešće tugaljiva i samo mi je do mira, ne izlazim/ samo na posao i natrag. jer me ulični metež doslovno zbunjuje.

Želim da svatko ima barem ono osnovno jer ću onda lakše blagovati svoje, samo bih htjela da u srcu nađem djelić oaze spokoja te da u skrušenoj molitvi dotaknem srca potrebitih i meni najmilijih.

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*