Čija je to sramota?

Piše: ŽELJKO SRŠAN

“Deset dana nakon obilježavanja Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih  branitelja”

Ovaj put neću napadati odgovorne, neću napadati djelatnike ČAKOM-a koje od petka molim da počiste,  jer sutra je jedan od najvećih crkvenih blagdana VELIKA GOSPA. Govorit ću o nama, građanima, o hrvatskim braniteljima i o odnosu prema njima, pisat ću o “povlaštenima”.

Vidimo da je odnos prema hrvatskim dragovoljcima, braniteljima katastrofalan te da se godinama u medijima i javnosti takmiče tko će bolje pljunuti na one koji su stvorili i obranili ovu državu. Onima koji su im slobodom i demokracijom omogućili da pljuju po njima, omogućili “KUKAVICAMA DA PLJUJU PO HRABRIMA, DA SAKRIJU SVOJ KUKAVIČLUK”.

Laži o nama

Vidimo da nas mediji hrane podacima kako nam djeca imaju pravo na razne povlastice….npr. studentski dom-laž! Nemaju pravo niti prednosti pri upisu na fakultete i srednje škole, nemaju NIKAKVE pogodnosti, državne stipendije, sve po uspjehu u školama..itd itd.
Lažu da je 500 000 hrvatskih branitelja s mirovinama, a samo 7,8 % RH branitelja je dobiva. Preko 50% njih s odrađenih 30 i više godina staža. Za njih se odvaja 2,4% BDP-a ili 2,8 milijardi kn od 130 milijardi državnog proračuna.

O nama i braniteljskim udrugama u Međimurju

U Međimurju ima 14 braniteljskih udruga, a može se dogoditi da nitko ne vidi ovo. Nažalost, samo su moje svijeće danas pored Spomen zida, pored onim najhrabrijima, pored onih koji se nisu vratili. Pitam udruge koje dobiju najviše novca od lokalne, županijske i državnih institucijama, gdje ste? One koje imaju plaćene tajnike na koje potroše 80% i više sredstva, a djelovanje i rad se im sastoji od ispijanja kava, organiziranja nekih sportskih takmičenja i paljenja svijeća kada su upaljene kamere i kada treba dati potporu raznim stranačkim političarima. ZAR VAS NIJE SRAMOTA?

“Veliki branitelji” nisu se ni makli iz Međimurja 

Ne čudi me ni to,  jer danas imamo stranačke, partijske branitelje, međimurske branitelje i nas Međimurce koji se smatramo hrvatskim dragovoljcima i HRVATSKIM BRANITELJIMA. Ne čudi me da smo razjedinjeni,  jer jednim predsjednicima udruga je “modus operandi” tj način izvršenja i zadaća da nas drže razjedinjenima. Mnogi mijenjaju stranke kako se mijenja i lokalna vlast, a većini je zajedničko da zajedno s onima koji su ih izabrali,  “nebreju zbrati 100 dana”, da nisu ispucali metak, a bogme puno njih se nije ni maklo iz Međimurja. Imaju više dana po raznim JNA uredima i kasarnama nego provedenih dana u Domovinskom ratu. Jedini zadatak bio im je da šalju hrvatske branitelje po frontovima (naravno nakon devet mj. ’91, do tada su ih još pokušali slati u agresorsku JNA).

Isprika

Na kraju, prošla je OLUJA i vidjeli smo razne inicijative za ispriku. Evo ja ću se ispričati hrvatskom narodu, Europi i svijetu za sve SRPSKE zločine. Ispričavam se što su nas ubijali, što su nas klali, silovali, ispričavam se što su nas odvodili u srpske konc logore u kojima smo mučeni, zvjerski premlačivani, ubijani..ispričavam se što su ubili 500 hrvatske djece, ispričavam se što su ubili preko 15 700 građana, a od toga 50% civila, ispričavam se što su Hrvatskoj počinili 230 milijardi kn ratne štete, protjerali milijun hrvatskih građana..evo ispričavam se u ime četnika, velikosrba, JNA i ostale FAŠISTIČKE BANDE!

Palim svijeću

Čistim danas tragove iza onih koji su prije 10 dana palili svijeće pred Spomen zidom stradalim i nestalim u Domovinskom ratu. Koliko samo u tome ima simbolike! Čistim i uput palim svijeću, ja borac obrane Vukovara i drugih ratišta, u ime svih  istinskih hrvatskih domoljuba, onih koji su dali svoje živote i onih čiji portreti podsjećaju na neka teška vremena. To su heroji Domovinskog rata našeg Međimurja. .

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*