medjimurjepress@gmail.com

Gradonačelnik i vijećnik zajedno na ručak

Zanimljiva je bila posljednja sjednica
Gradskog vijeća Grada Čakovca sazvana po hitnom postupku na kojoj je između ostalog bilo govora o izmjeni Statuta osnovnih škola kojima je grad osnivač.

Naime, Statuti se mijenjaju zbog odredbi vezanih uz izbore ravnatelja, koji sada moraju imati dodatna znanja i vještine za obavljanje tog posla, a one se moraju, prilikom razmatranja prijave, posebno vrednovati.

Ta točka dnevnog reda izazvala je pohvalu vijećnika Predraga Kočile, ali i iskoristila da uputi žaoku gradonačelniku Stjepanu Kovaču kako bi takav način raspisivanja natječaja kod zapošljavanju trebao postojati i u gradskoj upravi. Gradonačelnik se nije složio s tom tvrdnjom, rekavši kako se u Gradu Čakovcu kod zapošljavanja radi transparentno, što dokazuju i sve obavljene revizije.

I jedan i drugi rekli su da onom drugom plaća ručak ako su u krivu. Tako bi ih, iako vode sudski postupak na Općinskom sudu, mogli uskoro vidjeti u nekom od čakovečkih restorana na zajedničkom druženju. Jedan od njih je ipak u pravu. Ručak pomirenja imao bi višestruke koristi, koje bi međimurski mediji vrlo rado popratili.

(R.Dobošić)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*