Na marginama jednog od najvažnijih datuma u hrvatskoj povijesti

5. kolovoza velik je dan za Hrvatsku kada se prisjećamo naših sugrađana koji su se hrabro borili u Domovinskom ratu. Obilježavanje je to na slavne trenutke hrvatske povijesti u spomen na sjećanje i žrtvu koju su dali svi branitelji.

Prateći nekoliko godina unatrag mimohod te polaganje vijenaca i paljenje svijeća ispred Spomen-zida poginulim hrvatskim braniteljima u Čakovcu, teško se oteti dojmu sve siromašnije kolone i sve manjeg broja onih koji se okupljaju na ovom svečanom činu.

Pogotovo dolazi do izražaja izostanak istinskih branitelja s prve crte bojišnice koji očito tiho protestiraju protiv onih koji po njima nisu zaslužili da budu u istoj koloni. Puno je problema među braniteljskim udrugama, a najbolje to ilustrira podatak da je jedan od vukovarskih branitelja napustio svečanost prilikom govora predsjednika Udruge dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata podružnice Međimurske županije. 

Uz braniteljske udruge ni vijećnicima Skupštine Međimurske županije kao ni Gradskog vijeća Grada Čakovca ne služi na čast da u potpunosti ignoriraju odavanje pijeteta, ako nikom drugom, barem međimurskim braniteljima. Jedan jedini na današnjoj svečanosti pojavio se županijski vijećnik i načelnik općine Selnica Ervin Vičević.

Veliki je to propust i nepoštivanje svih 78 branitelja čije fotografije na Spomen zidu podsjećaju na 90-te godine i vrijeme kada su herojski položili svoje živote za današnju sramotu.

(R.Dobošić)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*