medjimurjepress@gmail.com

Odlazim iz ove države, žao mi je vas koji ostajete!

Uskoro odlazim iz države i ko zna kad ću se opet vratiti i nju vidjeti. Zato činim jednu jako glupu stvar – tjeram je da me zamrzi. Samo želim da negativne uspomene budu brojnije od pozitivnih. Mislim da će joj tako biti lakše da me zaboravi- riječi su ovih dana 32-godišnjeg Međimurca Vjerana koji odlazi u Kanadu, gdje je hrana kako kaže, čak tri puta jeftinija nego ovdje. 

Zemlja opljačkana, a oni koji su sve pograbili, njima je dobro i država ih štiti. Tajkune država štiti čak i od pravednog poreza. Dok mi sve moramo podmirivati, njih se tretira kao one koji nama omogućuju da dobivamo plaću.

Ovo kamo je krenula ova Vlada, apsolutno se ne razlikuje od smjera kojim je išla prethodna. Oni su na apsolutno istoj ideološkoj poziciji. A ta pozicija je neoliberalni kapitalizam. I pritom ne  postoji neki kapitalizam koji bi bio bolji – svaki završava kao neoliberalni kapitalizam i tu nema povratka. Stanje će biti sve gore, a dok se ne skrši takav kapitalizam, nema nam spasa.

Osim što mlade ljude kao i mene  zemlje tjera iz zemlje nedostatak posla, na to nas tjera i zapošljavanje na određeno vrijeme, što je vrlo nesiguran oblik rada, koji mi uskraćuje i mogućnosti za stvaranje obitelji.

Dugo sam o svom odlasku razgovarao sa svojom djevojkom koja studira medicinu i i donio jedino moguću odluku. Teško mi je odvojiti se od nje, ali i ona je svjesna da ovdje nemamo zajedničku budućnost.

Nepotizam, korupcija i negativna selekcija, godinama se neće iskorijeniti u Hrvatskoj. Uz ovakve Vlade, koje u svakoj svojoj rečenici naglašavaju kako zemlja ide u dobrom smjeru, neće nikada!- zaključuje Vjeran.

(dd)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Leave a Reply

*