Policija u kampanji Ive Josipovića

imagesUhićenja četvoro mladih ljudi u Splitu zbog toga što su izrazili svoj stav o neučinkovitom predsjedniku Ivi Josipoviću, je direktno miješanje policije u izbornu kampanju i građenje kulta nedodirljive ličnosti po uzoru na Tita kojemu je Josipović bio gardist, a čiji je očito i mentalni sljednik.

Pozivanje policije na instituciju predsjednika i uvredu te institucije je također skandalozno i nije u skladu s demokratskim standardima. Da Josipović nije kandidat na izborima, to bi teško prošlo, ali ovakvo tumačenje uhićenja mladih i svjesnih aktivista je zastrašivanje u maniri najcrnjih totalitarnih režima.

Da je Josipović odgovoran i ozbiljan u pristupu svomu poslu i položaju koji obavlja, on bi pozvao te mladiće na razgovor kako bi uvidio u čemu je problem i što to tjera mlade ljude na ovakve akcije. Međutim, to je previše za očekivati od očito totalitarnog uma Ive Josipovića, pa se on čak nije niti ogradio od ova sramotne policijske akcije.

Takav čovjek, s tako niskom sviješću i odgovornosti prema drugima koji ne misle kao on, nikako ne smije dobiti još jedan mandat. Stoga HČSP podržava ovakve izraze nezadovoljstva i pozivamo mlade da se ne daju zastrašiti od odlazeće vlasti koja se više nikada u Hrvatskoj neće afirmirati jer je za kratko vrijeme pokazala stotinu svojih lica, a nijedno od toga nije hrvatsko i domoljubno.

Josip Miljak, presjednik HČSP-a

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*