Političke dodvorice

Politika vrlo neobična nauka (ne)mogućeg. Političari su sluge svojih gazda. I ma kako govorili i uvjeravali u suprotno NE VJERUJETE. U stanju su ono što vi baš nikada ne bi napravili. Prodali bi za svog gazdu i dvorište i selo i grad i županiju. Bez srama. Za bod više kod svog gazde. Dodvoravanje je poželjno. Pa i kad te obezvrijede i stave na marginu, ti kličeš svom gazdi. Zastupaš tuđa načela i pokazuješ svoj karakter.

Primjera ko u priči, sluganstvo je poželjno. Kliktanje gazdi ponovljivi recept. Logika političara oduvijek je bila – ko bi gori past će doli. I evo nove prilike. Pilići se opet skupljaju oko zlatne koke. To je zapravo rudnik u kojem svako jednom nađe svoj zlatni grumen. Ćoravi pilići možda jednom, ali većini nikada dosta.

Busanje u prsa je obavezna disciplina političara. Bez te inicijacije ne bi bili to što jesu. Njihov ego jači je od bilo kakve bombe. Kad su sami i kad djeluju bazno, tko jači od njih. Sve do trenutka dok realizacija treba svoju realizaciju. Onda se pita gazdu. A gazda je uvijek u pravu, makar bio u krivu.

Ručkovi, večere, sve je kod političara tajno. U tom carstvu reprezentacije spremni su potopiti svakog u čaši vode. Njihove psovke, tulumarenja, ljubavni život i tko su u stvari, ne dolaze na površinu. Oni su zaštićeni političkim prezervativima.

U nadaleko poznatoj hrvatskoj praksi jasno je napisano- tko je više drpio, toliko više vrijedi. Ako ih se dovede sudovima, njihovo prljavo suđe, jasno razgrađuje pravi domaći enzim pravosuđe. Nitko nije kriv, dokaza nema.

Republika Hrvatska puna je gazdi. Krivo je kad se kaže kako je Jadranka izlazila iz paštete. Bila je to simfonija prema onome što gledamo i vidimo svakodnevno.

(R.Dobošić)

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*