Sramotno!

Perivoj Zrinski uz svu svoju ljepotu zelenila, spomenika, ali i u funkciji pluća grada, permanentno se uređuje. Čiste papirići,, klupe, staze, kosi se trava. Njegova čistoća odraz je kulture prema onome što smo naslijedili ili ćemo ostaviti pokoljenjima.

Društvo godinama radi na ekološkoj osviještenosti i to je vrijednost koja nema alternative. Ipak, ima još onih koji ne mare na svaki takav pokušaj i koji svojim nemarom i nemoralom, zagađuju okoliš i bacaju sjenu na sve što se čini u tom pravcu.

Kako se u Perivoju održavaju i mnogobrojne manifestacije, nije teško odgonetnuti tko je sinoć učinio zaista neshvatljiv čin. Crna vreća puna plastičnih čaša na kojima su još uvijek tragovi ispijanja piva, bačena je u prekrasno zelenilo (kod stare trafo stanice).

Nije nam namjera tražiti krivca (posao je to nadležnih u Gradu Čakovcu). Želimo skrenuti pozornost na buduća neka događanja. S kim se i kako pregovara i koje su ugovorne sankcije, kako se slično više nikada ne bi dogodilo. Bilo bi korisno i objaviti ime onog koji tako neodgovorno onečišćuje naš zajednički prostor.

(R.Dobošić)

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*