Ono što je Vlada negirala prije godišnjih odmora, više ne vrijedi

PODIŽU SE CIJENE STRUJE

Ministri u Vladi RH poručuju građanima -nije to ništa povećanje je smanjenje!!!

U 2017.g. povećanja struje za kućanstva neće biti. Ta rečenica i uvjeravanja Vlade RH prije godišnjih odmora više ne pije vodu. Vlada mijenja smjer i ide na povećanje koje bi trebalo teretiti domaćinstva sa po 20 kuna.

Uz ovaj preokret građani bi ipak trebali biti sretni, jer prema ministrici Dalić i ministru Mariću građani neće osjetiti namet. Čak što više, moraju se radovati, jer njih dvoje jasno naznačuju kako će računi za struju biti na razni nižoj nego u 2016.godini (???).

Prema informacijama iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike od početka rujna porast će naknada za obnovljive izvore energije (OIE) i to sa sadašnjih 3,5 lipa po kilovatsatu (kWh) na 10,5 lipa po kWh.

Ta se naknada nije mijenjala od 2013. godine, a u Ministarstvu tvrde da nakon ove odluke o povećanju naknada za obnovljive izvore u idućoj i dobrom dijelu 2019. godine neće biti potrebe za daljnjom korekcijom. S obzirom na to da je stopa PDV-a na isporuke struje kućanstvima od ove godine smanjena na 13 posto, prosječni će računi za struju i dalje biti manji nego što su to bili 2016. godine.

Mnogi pored izvora informacija kažu da ministar financija sprema i nova “ugodna povećanja” tijekom jeseni (a ovo je tek prvo), u kojima građani neće biti u najmanju ruku šokirani.

(r)

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*