medjimurjepress@gmail.com

Team building HNS-a u Tuhelju

Predsjednik i reformator HNS-a Ivan Vrdoljak, danas se “probudio” u Tuhelju i svojim članovima priopćio „Birači nam neće oprostiti izostanak rezultata. Vlada se mora probuditi i ubrzati reforme“!

Kao glavni razlozi okupljanja stranačkog vodstva spominje se izvješće Europske komisije, koje je HNS shvatio vrlo ozbiljno te usvajanje stranačkih aktivnosti u nadolazećem razdoblju.

“Naši članovi, birači i simpatizeri – razumiju našu odluku da se spriječi odlazak na treće izbore (??? op.au.), ali nikada nam neće oprostiti izostanak rezultata ove Vlade. I zato će naš fokus biti poboljšanje rezultata u našim resorima, ali i aktivno i proaktivno ubrzanje reformskih procesa u ostalim resorima“, rekao je Vrdoljak.

Nakon team buildinga, slijede tri stranačke aktivnosti

  1. Ide se u 21 županiju u organiziranje okruglih stolova, gdje ćemo uključiti niz nestranačkih stručnjaka i gospodarstvenika, od kojih očekujem da nas educiraju, da nas upoznaju i upozore na svoje probleme i da predlože mjere koje bi mogli inicirati u Vladi RH.
  2. Druga aktivnost je aktivno osnivanje stručnih interesnih odbora, gdje će biti aktivirani svi stručni resursi HNS-a, a oni će uključivati važne teme  iz područja ljudskih prava, gospodarstva, poreznih politika, kreativnih industrija, digitalnog društva i niza drugih.
  3. Pokretanje inicijative takozvanog „best practice sharinga“,  kako bi potaknuli javnu raspravu i iskoristili sve potencijale koje imamo u Hrvatskoj. Tako ćemo inicirati akciju da najbolji ministri, župani, gradonačelnici i načelnici općina krenu dijeliti svoja pozitivna iskustva i rezultate sa drugim dijelovima Hrvatske.

I sad nek’ netko kaže da nam nema prosperiteta u Hrvatskoj. Pršte reforme na sve strane barem u rečenicama. Kako? Osnivanjem povjerenstava ili mikro interesnih odbora.

(rd)

 

 

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*