Međimurje Press
Komentari

Veljku Kajtaziju krivi lokalni mediji!?

KAJTAZI OPTUŽUJE LOKALNE MEDIJE

Cenzurirati policijska izvješća o nedjelima Romske nacionalne manjine?

U novom intevjuu koji je danas objavilo Večernji list, autora a, Veljko Kajtazi je za loše stanje Romske manjine u Međimurju našao nove krivce, a to su ni više ni manje već lokalni mediji.

Čakovečki prosvjed za mirni suživot pod naslovom “Želim normalan život u Međimurju”, nazvao je ponovno rasističkim prosvjedom koji su izazvali upravo lokalni mediji. 

Pa je tako rekao: “Za sve što negativno počini pripadnik romske zajednice prozove se cijela zajednica, lokalni mediji zlonamjerno ponavljaju vijesti iz crne kronike i naravno da su se našli pojedinci koji su situaciju iskoristili da organiziraju taj rasistički prosvjed. Riječ je o perfidnom rasizmu koji je Rome uznemirio i prestrašio. Trebamo sve učiniti da se takvo nešto ne ponovi“.

Teško je ne prisjetiti se konferencije za novinare, koja je održana u zgradi Međimurske županije kada smo prošle godine posljednji puta vidjeli Veljka Kajtazija i već tada na slične riječi, upitali koji to mediji šire dezinformacije o Romima u Međimurju osim što objavljuju redovna izvješća Pu međimurske. No ostali smo na množini “lokalni mediji” što je u svakom slučaju nekorektno. Po Kajtaziju lokalni mediji bi tako trebali cenzurirati gotovo svakodnevne, ali zaista treba reći, svakodnevne vijesti, koje govore upravo o nedjelima njegove manjine ili kako ih on naziva “pojedinci”.

I tako već po ustaljenom receptu nakon što je prvo pronašao krivce u lokalnoj samoupravi, sada ima nove žrtve u medijima. U svom intervjuu hvali suradnju s premijerom i bivšom predsjednicom, a svi dobro znaju  da se upravo država na sve apele čelništva Županije da se uključi svojim resursima u rješavanje problema, oglušila. Tek kad je voda već došla do grla, pokazuju znakove nekog interesa. Dovoljnog? To ćemo tek vidjeti.

Više o odgovorima Kajtazija na pitanja novinara pročitajte na linku: https://www.vecernji.hr/vijesti/veljko-kajtazi-dok-ja-sjedim-u-saboru-necu-dopustiti-vaucere-za-rome-1382659

(rd)

 

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja