medjimurjepress@gmail.com

Vlada Republike Hrvatske odgađa svoju sjednicu u Čakovcu!

Iako se nizom sastanaka i priprema očekivala sjednica Vlade Republike Hrvatske u Čakovcu, a sve povodom 26.godina postojanja Međimurske županije, ista se, kako saznajemo, neće dogoditi.

Kada Međimurci s ponosom slave svoj Dan županije, Vlada je iz nerazumljivih razloga pronašla novi termin u lipnju, koji daje niz razloga za komentare vezane za odgodu.

Neki će opet posegnuti za onom “do Drave”, “mi smo ionako za njih nepostojeći”, “nismo Dalmacija”, “nemamo Uljanik”, “trebaju nas samo dok dajemo”.

A poznato je, od nekadašnje skromne i samozatajne Županije, Međimurska županija je u ovih 26 godina  postala je lider u obrazovanju, gospodarstvu te uz neprekidan entuzijazam, energiju i rad, svakim danom postaje primjer drugima.

Pravi razlog za održavanje sjednice dva mjeseca kasnije od predviđenog termina, možda bi se mogao naslutiti u održavanju Europskih izbora, a znano je da je jedan od nositelja liste za Europski parlament i župan Međimurske županije. Sjednicom Vlade u Međimurju tako bi mu eventualno mogao porasti rejting neposredno uoči izbora, a to nikako ne odgovara nekim članovima Vlade.

Bilo kako bilo, ipak je politika čudna biljka pa ako nismo dovoljno pragmatični, mogli bi žaliti za ovakvim činom.  Ono što je sigurno, Međimurje je uvijek bilo otvorenog srca svima pa tako i našoj Vladi u onom terminu kada to njoj paše. Dobro došli u Međimurje!

(R.Dobošić)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*