Međimurje Press
Vijesti

Kreće EU projekt “Znanjem do prava”!

Gotovo godinu dana nakon prijave  Hrvatski zavod za zapošljavanje obavijestio je Sindikat Preporod da je njegov projekt „Znanjem do prava“ prošao drugu fazu postupka dodjele sredstava.

Projekt se sastoji od 2 dijela, edukacijskog i istraživačkog. U edukacijskom dijelu projekta sudjelovat će više od 500 članica i članova našeg sindikata. Na 30-ak dvodnevnih stručnih skupova, koji će biti održani diljem Hrvatske, obrađivat će se teme vezane uz vođenje podružnice, zaštitu na radu i upravljanje školskim ustanovama.

U istraživačkom dijelu projekta provest će se istraživanje među učenicima završnih razreda srednjih škola o njihovom poznavanju područja rada; radnih odnosa, zapošljavanja, propisa koji se odnose na rad, sindikalnog djelovanja i sl. Na temelju rezultata provedenog istraživanja, buduće će se radnike upoznati (brošura) s najvažnijim pitanjima vezanim uz pitanja rada.

Kao partneri Preporod će u realizaciji ovog projekta pratiti  Međimurska županija, Udruga ravnatelja osnovnih škola, Pravni fakultet Sveučilišta u Splitu i Radnički sindikat Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

-Očekujemo žurno donošenje Odluke o financiranju  i potpisivanje ugovora. Predviđeno vrijeme realizacije projekta je 18 mjeseci. Nadamo se da će s početkom nove školske godine krenuti realizacija našeg prvog Eu-projekta-kažu u Preporodu.

Izvor-http://sindikat-preporod.hr

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja