Lendava proslavila Dan općine

U gradskoj Kazališnoj i koncertnoj dvorani 25. listopada 2018. održana je svečanost povodom 22. Dana Općine Lendava, prilikom koje su dodijeljena i općinska priznanja.

Središnja tema ovogodišnje svečanosti bilo je predstavljanje i sjećanje na povijest Lendave. Kulturni program, koji je pod nazivom „Svjedoci vremena ”, pripremila su djeca iz lendavskog vrtića i dvojezične gimnazije. Gradonačelnik Općine Lendava mag. Anton Balažek u svom svečanom govoru dotaknuo se i važnih prekretnica koje su obilježile povijest Lendave te čestitao Dan Općine.

U završnom dijelu svečanosti dodijeljena su općinska priznanja, plakete i prigodne zahvalnice institucijama i pojedincima koji su pridonijeli ugledu i napretku općine. Nagradu Općine Lendava dobilo je i Hrvatsko kulturno društvo “Pomurje” za rad na području kulture i  turizma.

Svečanosti je ispred Međimurske županije nazočila pročelnica Ureda za poslove župana Vesna Haluga. Nazočili su i gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak te pročelnik Ureda gradonačelnika grada Čakovca David Vugrinec.

(e.g.)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*