Medij svih medija

Media Daily je novi B2B online specijalizirani portal (www.mediadaily.biz) koji će pratiti zbivanja u medijima i oko medija na prostoru jugoistočne Europe. Prvenstveno su nam u fokusu elektronički mediji, portali, televizija i radio, ali doticati ćemo se i novina gdje se one nalaze u medijskoj interakciji s elektronskim medijima. Pokretanje portala inicirano je spoznajom, dobivenom anketiranjem jednog dijela zaposlenih u medijima u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini, da je ovakav portal potreban zbog općenitog manjka informacija o zbivanjima u medijima i oko njih (najlošije cipele su u postolara, kaže stara narodna izreka), a pogotovo je mala mogućnost usporedbe i stjecanja iskustva o radu i problemima u drugim medijima u susjedstvu. Preko 90 posto anketiranih je izjavilo da je ovakav medij potreban, njih 75 posto smatra da treba biti profesionalan i nepristran, a preko 50 posto anketiranih očekuje da će otvarati medijske teme koje nitko drugi neće ili ne želi. Takvi stavovi obavezuju i u njihovom duhu bit će vođena i uređivačka politika.

Sjedište portala je u Zagrebu, s dopisničkom mrežom u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Crnoj Gori, Kosovu i Sloveniji. Tekstovi će biti objavljivani na materinjim jezicima novinara, s tim da će tekstovi na slovenskom, makedonskom i albanskom biti objavljeni i u nekoj od varijanti srpskog, hrvatskog, bosanskog ili crnogorskog jezika. Osim toga, svi će tekstovi biti objavljivani i na engleskom jeziku kako bi portal Media daily mogli pratiti i zainteresirani za medije u Europi i svijetu.

Portal će objavljivati sve vrste informacija o medijima, počevši od vijesti o medijskim transferima, što se događa u određenom mediju, programskim novostima, preko tema, analiza i usporedbi određenih medija unutar jednog ili više područja, do bavljenja zakonskom medijskom regulativom i regulatornim agencijama. Također, bit će i prostora za novosti u medijskoj tehnologiji, medijskim trendovima u svijetu, bit će tu i kutak za studente novinarstva i drugih medijskih djelatnosti, stručne savjete, burze poslova i usluga, forume o gorućim medijskim temama, a povremeno će se oglasiti i gosti komentatori, poznate i ugledne medijske ličnosti s ovih prostora.

Portal Media Daily bit će pokrenut u četvrtak, 03.05. 2018., na svjetski dan slobode medija. Svi koji budu posjetili web stranicu portala moći će prvih 15 dana čitati besplatno cjelokupan sadržaj da bi im nakon toga bila ponuđena pretplata koja će biti pristupačna građanima s ovog prostora, prije svega ljudima u medijskoj industriji i ostalima koje mediji zanimaju. Glavni urednik portala bit će Neven Šantić, dugogodišnji komentator i kolumnist „Novog lista“ iz Rijeke, dok je pokretač i inicijator projekta Zoran Kovačić, suvlasnik Mreže TV i pionir privatnog televizijskog poduzetništva u Hrvatskoj.

Ovim putem pozivamo vas na suradnju tako da nam svaku vašu programsku, kadrovsku ili poslovnu novost s foto i/ili video dokumentacijom dostavite na mail : desk@mediadaily.biz, a za ostale poslovne kontakte, pretplatu, upite i oglašavanje kontaktirate putem e-maila: info@mediadialy.biz

Molimo vas također da svoje zaposlenike izvjestite, u svojoj internoj komunikaciji, o pokretanju online portala Media daily, a za sva pitanja i sugestije, osim e-mailova, možete koristiti i telefon 385 1 4871 125 .

Vjerujemo da će web portal Media daily biti zanimljiva novost na ovim prostorima na korist svih medijskih zaposlenika.

Neven Šantić Glavni urednik, Zoran Kovačić direktor

(Ivona Ričko)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Komentiraj

*