Međunarodna autorska kreativna radionica MAKK 2015.

Zagrebački Muzej suvremene umjetnosti u četvrtak i petak, 26. i 27. studenog, ugostit će treće izdanje Međunarodne autorske kreativne konferencije MAKK 2015 posvećene autorima i kreativcima koji svojim radom, osim kulturi i identitetu zemlje, doprinose i njenom gospodarskom rastu i razvoju.

Uz prve rezultate velike ankete o financijskom stanju hrvatske glazbene industrije, na MAKK-u će biti riječi i o autorskom pravu kao ključu egzistencije kreativaca iz različitih sektora kulturne i kreativne industrije – tako će skladatelj, izvođač i diskograf, Miroslav Škoro, održati predavanje „Ne dirajte mi autorsko pravo“ na kojem će predstaviti svoju glazbeničku perspektivu na temu autorskih prava. Bogat ovogodišnji program začinit će engleski autor i osnivač međunarodne soundbranding tvrtke Groves, John Groves, s prezentacijom „Reci to glazbom – važnost zvuka za identitet brendova, gradova i svega ostalog…“.

Ceco Gaković, poduzetnik u digitalnim industrijama i osnivač start-up tvrtki, na primjeru svojih suradnji s U2-om i Madonnom mladim će kreativcima ponuditi savjete za uspjeh na digitalnom tržištu, dok će svjetski poznati producent i dobitnik Grammyja, Andy Wright, u svom intervjuu nazvanom „Music Success: Simplified“ s glazbenim kritičarem i publicistom Hrvojem Horvatom pričati o iskustvima suradnje sa svjetskim zvijezdama poput Simply RedaSimple MindsaMassive AttackaEurythmicsa.

U sklopu ovogodišnjeg MAKK-a bit će održan i prvi glazbeni meetup „Digitalna budućnost hrvatske glazbe“, a svoje sudjelovanje već su najavili brojni predstavnici domaće glazbene i tech industrije. Prvi dan konferencije zaključit će cocktail zabava za sve goste konferencije u Hotelu Westin gdje će, uz nastup grupe Detour, udruga Unison dodijeliti nagrade „Prijatelj hrvatske glazbe“ institucijama koje stvaraju uvjete za daljnju afirmaciju i unapređenje statusa glazbenika.

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*