Međimurje Press
Vijesti

MEV potpisan ugovor za opremanje laboratorija Biokemija okoliša

Na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu je u srijedu, 28. listopada 2020. godine, potpisan ugovor s isporučiteljem opreme laboratorija „Biokemija okoliša“ koji je dio zgrade Centra održivog razvoja.

Nakon provedenog postupka javne nabave za opremanje navedenog laboratorija odabrano je poduzeće Shimadzu d.o.o. iz Zagreba, čiji je direktor Gordan Tomac s dekanom Međimurskog veleučilišta u Čakovcu doc.dr.sc. Igorom Klopotanom, v. pred. potpisao ugovor ukupne vrijednosti 2.872.500,00 kn.

Planirani završetak radova na zgradi „Centra održivog razvoja“ je kraj studenog 2020. godine, nakon čega slijedi opremanje zgrade.

Uređenjem Centra održivog razvoja opremit će se četiri laboratorija: „Biokemija okoliša“, „Održiva gradnja“, „Primijenjena automatika“ i „Proširena stvarnost“ čime će se unaprijediti kvaliteta obrazovanja i istraživanja za potrebe gospodarstva i ojačati suradnja Međimurskog veleučilišta u Čakovcu s drugim istraživačkim institucijama i poslovnim sektorom.

Provedba projekta započela je 2. siječnja 2019. godine te traje 24 mjeseca. Ukupna vrijednost projektnih aktivnosti iznosi 11.895.867,07 kuna od čega će 10.828.867,07 kuna sufinancirati Europska unija. Projekt “Centar održivog razvoja” je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj i provodi se u okviru OP “Konkurentnost i kohezija” za razdoblje 2014. – 2020. temeljem poziva “Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu u sektoru istraživanja, razvoja i inovacija”.

Kristina Janković Ružić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja