medjimurjepress@gmail.com

Modificiranje e-propusnica, kretanje u županijama bez propusnica!

PROMJENE BI TREBAO NAJAVITI NACIONALNI STOŽER DANAS U 14 SATI, A PRIMJENA POČETI OD PONOĆI

“Mjere se produžuju, vjerojatno će doći do nekih modifikacija, ali o tome tek trebamo dovršiti razgovore. Što s etiče generlane mjere od 19. ožujka gdje je obustavljen rad, one su sada dio promišljanja na razini Vlade, ministri su ukazali na određene aktivnosti, prije svega kada govorimo o gospodarstvu”, rekao je ministar Davor Božinović i naglasio da sve što Vlada predloži mora proći kod epidemiologa.

“Putovanje s e-propusnicama ćemo vidjeti u dogovoru sa županijskim stožerima kako da se ne koriste propusnice na razini županije”, pojasnio je ministar što znači modifikacija mjera.

Misli da su u fazi da se mjere mogu produžavati na 15 dana, ali ovisno o situaciji mjere će se moći produžiti za 7 ili 15 dana. Jedina mjera koja ostaje na 30 dana je ona o zabrani ulaska u Hrvatsku jer je takva odluka na razini EU. Ostaje i na 30 dana odluka o kamionskom prijevozu, ali neće više biti konvoja.

“Osnovno je držanje fizičke distance jer su bliski kontakti najveća opasnost”, kaže ministar i dodaje da ako to svi shvate onda smo na dobrom tragu.

Božinović kaže kako su epidemiološki zakoni najvažniji. Iz razgovora s epidemiolozima zna da je teško održati fizičku distancu primjerice kod frizerskih salona.

“Kada su rekli da ne vjeruju ne znam je li to kompliment za moju suprugu”, komentirao je ministar Božinović svoju frizuru potvrdivši da ga šiša supruga.

U odnosu na protekli tjedan, kada su produljili rad trgovina i otvorili tržnice, kaže da se epidemiološka situacija nije pogoršala. Zahvalio se i vjernicima jer je velika većina poštovala odluke Stožera da nema misa. Kao dokaz tome vidi upravo povoljnu epidemiološku situaciju.

http://hr.n1info.com/

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*