Međimurje Press
Sport+

21. Vincekov pohod

Međimurske brežuljke i ove su godine krasili mnogobrojni osmjesi i ozarena lica brojnih planinara i šetača. Stazu od 14,5 km prošlo je više od 3500 planinara i šetača, od toga 500-ak djece; članova iz 70-ak planinarskih društava iz Slovenije, Madžarske, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Sumorno i oblačno jutro zamijenilo je ugodno sunčano popodne što je još više doprinijelo predivnoj pozitivnoj atmosferi čitavom Vincekovom stazom. Uz mnogobrojne stajanke i otvorene klijeti, živom glazbom na svakom brdašcu, 4- 5 sati polaganog hodanja prošlo se u trenu.

Pohod je i ove godine završio u Sportskoj dvorani, uz iće i piće, ples i mnogobrojne dogovore i planiranja za neke nove susrete. U uvodnom dijelu sve je nazočne pozdravila predsjednica PD Bundek Sonja Vršić, gradonačelnik Dražen Srpak, dopredsjednica HPS-a Jadranka Čoklica, ali i posebni gost Viki Grošelj koji je po prvi put prošao Vincekovu stazu i obećao da će ponovno doći jer je iznenađen odličnom organizacijom tako masovnog pohoda, gostoljubivošću domaćina i razdraganošću svih koji je sretao na stazi.

Brojne pohvale za organizaciju pristižu sa svih strana.

Domaćini se zahvaljuju svim društvima i sudionicima koji su i ove godine pohodili međimurske brege, a posebno zahvaljuju logističkoj podršci HGSS Stanici Čakovec, Stanici Koprivnica i DVD Mursko Središće. Zahvaljuju medijskoj podršci i brojnim donatorima koji im pripomažu.

Bundeki zahvaljuju svima koji su bili dio ovogodišnje Vincekove priče te poručuju da će sljedeći 22. Vincekov pohod biti 19. siječnja 2020.

(SV)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja