Međimurje Press
Najave

21. Vincekov pohod

PD „BUNDEK“ORGANIZIRA I POZIVA SVE DRAGE PRIJATELJE I PLANINARE

Pohod organiziramo po međimurskim bregima i to po svakom vremenu s ciljem da obilježimo Dan svetog Vinka, zaštitnika vinogradara. Mnogi smatraju da je upravo na Vincekovo, odnosno 22. siječnja “službeni” početak vegetativnog ciklusa vinove loze i obično si toga dana vinogradari zažele sretnu novu vinogradarsku godinu- a mi planinari, u velikom broju okupljeni, zaželimo si uspješnu i kvalitetnu novu planinarsku godinu!!!

VINCEKOV POHOD- najbolja planinarska aktivnost u Hrvatskoj u 2010., 2016. i 2018. godini Pet brežuljaka, 14,5 km, 4-5 sati laganog hodanja s mnogo stajanki i odmorišta, Toplice Sv. MartinGrkaveščak- Gradiščak-Kapelščak-Koncovčak-Balog-Bundek-Mursko Središće. Start: 8.00-9.00 sati u Toplicama Sv. Martin Cilj: Sportska dvorana M. Središće (ugostiteljska ponuda hrane i pića) Za one koji dolaze osobnim prijevozom organizirani su besplatni autobusi iz M. Središća i voze od 7.10 sati do 8.45. Stajanku u M. Središću priprema TZGMS. Startnina: 15 kn, za djecu je nema. U cijenu je uračunat autobusni prijevoz iz M. Središća, hrana i piće na startu (listić startnine služi za dokaz kojim se dobiva pečat u kartončiću Vinckovog pohoda). Svaki sudionik za 10., 15. 20. Vincekov pohod dobiva nagradu. Molimo vodiče skupina da na startu kod info-punkta prijave svoje društvo i preuzmu kontakt brojeve domaćih vodiča ili HGSS- službe u slučaju potrebe. Svatko od nas hoda na vlastitu odgovornost, dužan je imati prilagođenu hodačku opremu prema vremenskim uvjetima. DOBRODOŠLI!

Na dan sv. Vinka vinogradar ide v gorice po sakomu vremenu, pa i po dežđu i po snegu” pa je tako i naš pohod predviđen bez obzira na vrijeme. Nadajmo se dobrom vremenu jer poslovica kaže:

Če Vinka sunce peče, v lagve vino teče!

Sonja Vršić, PD Bundek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja