5. simpozij Drustva za kvalitetu

Društvo za kvalitetu Hrvatske udruge medicinskih sestara u suorganizaciji sa ŽB Čakovec, organizira 5. Simpozij Društva za kvalitetu pod nazivom “Upravljanje kvalitetom za bolju budućnost hrvatskog zdravstva” u Sv. Martinu na Muri, Toplice sv. Martin, od 17.-19. svibnja 2018.

Simpozij je pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva RH, Hrvatske komore medicinskih sestara te Agencije za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu i socijalnoj skrbi.

Za bolju budućnost hrvatskog zdravstva iznimno je važno upravljanje kvalitetom i njezino kontinuirano unapređenje što je na dobrobit cijele zajednice, svih zainteresiranih strana, kako regulatora u zdravstvu, pacijenta tako i svih zdravstvenih profesionalaca.

Na ovom simpoziju bit će prikazani primjeri dobre prakse Jedinica za kvalitetu iz nekoliko zdravstvenih ustanova. Govorit će se i o provođenje unutarnje ocjene i prevenciji neželjenih događaja te kako razviti kulturu prijavljivanja neželjenih događaja i k tomu ponuditi rješenja za njihovu prevenciju što će nam prikazati naši suorganizatori iz ŽB Čakovec i kako to oni rade u svojoj ustanovi. Sustav izvješćivanja o neželjenim događajima zakonska je obveza i potrebno ga je kontinuirano razvijati na lokalnoj i nacionalnoj razini, poruka je Agencije za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu i socijalnoj skrbi. Ove godine dobili smo prve educirane sestre mentore te je ovo prilika za ćuti i nešto o suvremenim izazovima edukacije u sestrinstvu – medicinska sestra mentor. Svakim danom slušamo u medijima kako sve veći broj naših sugrađana odlazi u bijeli svijet tražeći negdje drugo kruh svoj svagdanji, što nije zaobišlo niti sestrinsku profesiju. Kroz prezentacije i Okrugli stol na temu Migracije u sestrinstvu i kvaliteta zdravstvene njege dobit ćemo informacije od relevantnih osoba koji su tome razlozi i postoje li kakve naznake rješavanju toga problema.

Simpozij je namijenjen svim medicinskim sestrama koje rade u djelatnosti anestezije i ambulanti za bol te medicinskim sestrama u Jedinicama za kvalitetu, glavnim sestrama zdravstvenih ustanova, klinika, odjela ali i svim ostalim zainteresiranim medicinskim sestrama i tehničarima koje svojim radom pridonose kvaliteti pružene zdravstvene usluge u ustanovi kojoj rade.

Bilo bi nam izuzetno drago ako ste u mogućnosti odazvati se ovom događanju i medijski najaviti i popratiti ovaj stručni simpozij u petak 18. svibnja 2018. u s početkom u 9 sati (program u privitku).

(Josipa Bišćan, mag. med. techn.)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*