Međimurje Press
Najave

Dugoočekivani i nagrađivani film Zrinka Ogreste ‘PLAVI CVIJET’ od 14. listopada u Cinestar kinima!

Vanja Ćirić, Anja Šovagović Despot, Tea Harčević, Nikša Butijer, Alen Liverić i Doris Šarić Kukuljica središnja su glumačka imena u suptilnoj i slojevitoj priči o tri generacije žena

 

 

 

Redatelj osobitog filmskog senzibiliteta i izrazitog osjećaja za tzv. ”običnog čovjeka”, Zrinko Ogresta, svojim je osmim filmom ‘Plavi cvijet’ ponovno uspio oduševiti i struku i kritiku.

Nakon svjetske premijere na 43. Moskovskom međunarodnom filmskom festivalu na kojemu ga je publika izabrala trećim najboljim filmom festivala, Plavi cvijet je prikazan na nizu europskih festivala kao i festivala u zemljama u okruženju. Na 68. Pulskom filmskom festivalu nagrađen je Velikom zlatnom arenom za najbolji film, redatelj Ogresta Zlatnom arenom za najbolju režiju, dok je Vanja Ćirić nagrađena Zlatnom arenom za najbolju žensku glavnu ulogu. Film je osvojio i Nagradu međunarodnog žirija kritike kao najbolji film festivala.

Ne čudi, stoga, kako i domaća publika s nestrpljenjem očekuje pogledati priču o ljubavi, i to onoj najjačoj i najiskrenijoj – o ženi, majci i kćeri, obitelji, ljubavi, sebičnosti i samoći. Zbog čega je oduševljena i struka i kritika, od 14. listopada će se imati prilike uvjeriti i publika. Naime, film ‘Plavi cvijet’ stiže u CineStar kina i to na jednu od najprigodnijih CineLady projekcija ikada.

‘Plavi cvijet’ je suptilna i slojevita priča o tri generacije žena. Točnije, o ženi, majci i kćeri, obitelji, ljubavi, sebičnosti i samoći. Kroz motrište sredovječne Mirjane, službenice u maloj zagrebačkoj tvornici konca, slika njezinu borbu za vlastiti komadić životne sreće. U danu kad se za nju priprema skromna svečanost povodom 20 godina rada u tvrtki, situacije koje joj se događaju u odnosima s bližnjima, osvjetljavaju čitav njezin život, onaj koji je prošla i živi, ali i onaj koji joj predstoji. ‘Plavi cvijet’  je film koji nas upućuje na stalne osobne rekapitulacije i budi emotivne asocijacije.

Osim Vanje Ćirić u glavnoj ulozi, u središnjim ulogama su i Anja Šovagović Despot, Tea Haračević kao kći Veronika, Nikša Butijer kao bivši muž, Alen Riverić u ulozi ljubavnika te Doris Šarić Kukuljica kao njegova supruga.

Ova dirljiva, na trenutke smiješna, a na trenutke tužna obiteljska drama o ženskim odnosima i s neočekivanim ishodom, idealan je motiv za udružiti ženske snage, nazvati mamu, sestru, prijateljicu ili sve tri… i doći 14. listopada na CineLady projekciju filma ‘Plavi cvijet’ u CineStar kinima u Zagrebu (Branimir Mingle Mall), Splitu (Mall of Split), Rijeci i Osijeku, gdje sve posjetiteljice uz piće dobrodošlice powered by Schweepes, očekuju i pokloni partnera Fraktura, Nivea i Nescafé. Uz to, splitsku projekciju CineLady-a posjetit će glumica Anja Šovagović Despot i redatelj Zrinko Ogresta, dok će se zagrebačkoj projekciji pridružiti glumica Vanja Ćirić.

Više informacija i kupovina ulaznica na https://bit.ly/2ZQqA7j

Vedrana Vasić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja