Međimurje Press
GlazbaNajave

Jazz orkestar HRT-a u sklopu proslave Međunarodnog dana jazza 30. travnja u Tvornici kulture!

Međunarodni dan jazza diljem svijeta obilježava se 30. travnja još od 2011. godine, a i ove godine će se na programu naći brojna hrvatska jazz imena.

JazzHR Hrvatskog društva skladatelja u suradnji s HRT-om upravo 30. travnja organizira koncert Jazz orkestra HRT-a u zagrebačkoj Tvornici kulture. U nekoliko hrvatskih gradova će se tijekom dana održati jazz koncerti ponajboljih domaćih jazz glazbenika, a veliki koncert Jazz orkestra HRT-a u Tvornici kulture, kojim će ravnati Miron Hauser, bit će svojevrsna završnica proslave Međunarodnog dana jazza. Na programu koncerta naći će se mnoge skladbe hrvatske i svjetske orkestralne jazz glazbe.

Jazz orkestar HRT-a
Foto: Matej Grgić/JazzHR
Ulaz na koncert je besplatan, a svi zainteresirani moći će nastup pratiti i uživo na HTV3 od 20 sati. Osim samoga koncerta, publika će moći slušati i razgovore s jazz glazbenicima tijekom čitave večeri.

JazzHR nakon proslave Međunarodnog dana jazza ide u završnicu prvoga dijela sezone, pa će tako od 4. do 6. svibnja upravo na pozornici JazzHR festivala – Spring edition u Tvornici kulture nastupiti jazzisti iz Hrvatske i regije u različitim sastavima.

U srijedu, 4. svibnja nastupit će Marko Črnčec Trio i FiloSofía, dan kasnije na pozornicu stižu finalisti natječaja Nove nade jazza “Marjan Marjanović” te Balkan Zoo feat. Nina Ćorić, a zadnji dan festivala, 6. svibnja publika će imati priliku poslušati Borna Šercar’s Jazziana Croatica & Ansambl LADO.

Đurđica Sarjanović

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja