Međimurje Press
Najave

Koncert na Međunarodni dan muškaraca!

BENDOVI HEIDI ŠEĆE PSA I LILI GEE ZAJEDNO NA POZORNICI KLUBA BOOGALOO U SUBOTU 19. STUDENOG NA MEĐUNARODNI DAN MUŠKARACA

Foto: Igor Tomljenović

Kako je 19. studeni proglašen je Međunarodnim danom muškaraca, a upravo toga dana na pozornicu zagrebačkog kluba Boogaloo stižu čak dva benda čiji su lead vokali energične žene – Heidi šeće psa i Lili Gee. Odabirom tog datuma za svoj koncert ovi iskusni glazbenici daju svoj obol hvalevrijednoj inicijativi koja u više od 80 država svijeta osvještava muškarce o važnosti zdravstvenih pregleda i upozorava ih da redovna liječnička kontrola nije rezervirana samo za žene. Cilj inicijative je i poticanje boljeg razumijevanja među spolovima o čemu svaki bend ima što reći jer uz ženski vokal većinski svirački dio čine muškarci, a to nije bila ni najmanja prepreka da poslovni odnos pretvore u dugogodišnja prijateljstva.

Heidi šeće psa i Lili Gee spojio je sličan pop rock izričaj, ogromna ljubav prema glazbi koju stvaraju, a brojna druženja nakon svirki rezultirala su idejom o organizaciji zajedničkog koncerta na kojemu će okupiti svoju vjernu, ali i neku novu publiku te pružiti svima nekoliko sati odlične zabave. Koncerti oba benda žarište su dobrih vibracija pa će svi ljubitelji kvalitetne svirke doći na svoje, a bit će to sjajna prilika da publika uživo čuje autorske pjesme s njihovih studijskih albuma, objavljenih prošle godine.

Heidi šeće psa s istoimenog će debitantskog albuma u izdanju Menarta izvesti brojne uspješnice kao što su ‘Još sam tu’, ‘Reći ćeš mi sutra’, ‘Vuk’, ‘Njegova mačka’, ‘Uzalud’, ‘Avantura’, ‘Uzbudljivo i sjajno’, ‘Grad’, ‘Probudi me’, ‘Proljeće’, a prvi će puta uživo zasvirati i najnoviji singl ‘Lica’ koji je najava novog albuma na kojemu vrijedno rade. Uoči zagrebačkog koncerta pjevačica Smiljana Štrbac Heidi i osnivač benda, autor pjesama i gitarist Hrvoje Borošić kažu: „Ovo će nam biti prvi koncert u Boogaloou i cijeli bend je jako uzbuđen jer su nam live svirke najdraži dio ove naše glazbene avanture koja traje evo već 6 godina. Probe smo maksimalno intenzivirali, ništa ne prepuštamo slučaju. Odsvirat ćemo sav materijal s našeg albuma na koji smo jako ponosni jer je svaka pjesma objavljena kao singl, svakoj smo se jednako posvetili. S velikom strašću pristupamo našoj glazbi jer nas svaka nova pjesma, svaka svirka približi nekom novom uhu i drago nam je što na taj način širimo krug fanova našeg benda“.

Foto Doringo Photography

Jedan od najaktivnijih bendova zagrebačke scene Lili Gee također ima puno aduta sa svojeg drugog studijskog albuma „Ispod kože“ objavljenog pod etiketom Croatia Recordsa – ‘Sunčan dan’, ‘Lutka’, ‘Noć’, ‘Nestajem’, ‘Tango django’, ‘Volim’, ‘Ovako onako’, ‘Crveno i crno’, ‘Sunce’ te aktualni i možda najemotivniji singl do sada ‘Skidam se’. Osnivači benda, pjevačica i autorica stihova Lidija Graovac te gitarist i autor glazbe Miro Odak spremni su za koncert od kojeg očekuju vrhunsku svirku i atmosferu za pamćenje: „Nakon preko 50 nastupa po cijeloj Hrvatskoj, iznimno nas veseli ovaj koncert u klubu Boogaloo, koji će predstavljati krunu turneje kojom smo promovirali naš drugi album Ispod kože. Koncert se događa paralelno s promocijom našeg najnovijeg singla Vlaška, koji će biti naš posljednji singl skinut s albuma. Za sam koncert nismo trebali neke posebne pripreme. Nakon brojnih svirki kao bend smo uigrani, a na probama se već bavimo pripremom materijala za treći album, pa publiku možda iznenadimo i premijernom izvedbom neke od novih pjesama. Nakon ovog nastupa, Lili Gee će na neko vrijeme smanjiti intenzitet nastupa i posvetiti se probama, studijskom radu i pripremi novog materijala. Zato sve koji žele uživati u našoj svirci, a za koje smo se uvjerili da ih ima mnogo, 19.11. pozivamo u Boogaloo.“  

Foto: Igor Tomljenović

Boogaloo se otvara u 20h, oba benda dolaze u punom sastavu, usvirani i spremni pokazati zavidnu sviračku i pjevačku energiju po kojoj su dobro poznati ljubiteljima domaće pop rock scene. Ulaznice za koncert mogu se kupiti na dan koncerta 19. studenog na blagajni kluba Boogaloo po cijeni od 35kn.

Hrvoje Borošić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja