Međimurje Press
Najave

„Ledeni“ spektakl ponovo u Varaždinu!

Rotary Club Varaždin 1181 i ove godine organizira dobrotvorni ledeni spektakl u samom centru Varaždina!

 

 

Ovogodišnji „ledeni“ spektakl bit će održan u sklopu „Adventa u Varaždinu“ u petak, 23. prosinca 2022. s početkom u 16:00 sati na Franjevačkom Trgu u Varaždinu (ispred Grgura Ninskog).

 

 

Kako trenutačno živimo u izazovnim vremenima, ovogodišnja tema ledenog spektakla je „mir u svijetu“ što je ujedno i jedan od programa globalnog pokreta Rotary obitelji u svijetu.  Svi oni koji nisu imali prilike uživati u dosadašnjim „ledenim simfonijama“ izrade umjetničkih skulptura iz ledenih blokova, ove im se godine pruža mogućnost da neposredno uživaju u stvaranju ledenih tematskih skulptura. 

Naime, iz ledenih će blokova šest mladih umjetnika, akademskih kipara iz Hrvatske (Tomislav Hršak, Petar Ćujo, Adrian Marok, Ivan Nestić, Mirna Savić, Ivan Mladenović) oblikovati ledene skulpture koje će ostati izložene na Franjevačkom trga do samog kraja Adventa. Izuzetno smo ponosni što će nam se ove godine pridružiti i mališani iz Dječjih vrtića iz Varaždina, te Društvo naša djeca Varaždin i Studio VANIMA. Umjetnički direktor je akademski kipar Ivan Mladenović

 

Pozivamo sve sugrađane i njihove goste, koji u petak, 23.12.2022. dođu u Varaždin, na „Advent“ da se došpanciraju do Franjevačkog trga u periodu od  16:00 do 20:00 sati te da zajedno damo svoj doprinos ideji globalnog mira u ovo čarobno vrijeme Adventa. 

 

Vidimo se! 

 

Rotary Club Varaždin 1181

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja