medjimurjepress@gmail.com

Međunarodni Dan obitelji obilježiti će se i u Čakovcu

Međunarodni dan obitelji ustanovila je Glavna skupština Ujedinjenih naroda 1993. godine i preporučila da se od 1994. godine takav dan održava svake godine te postane tradicijom koja je posvećena obitelji. Novom Rezolucijom, 2002. godine, Glavna skupština UN-a uputila je poziv svim državama da u povodu Dana obitelji pripreme posebne programe, susrete obitelji, stručne skupove, promotivne koncerte i druge sadržaje na svim razinama, a posebno u lokalnim zajednicama.

U organizaciji Društva „Naša djeca“ Čakovec, ovogodišnji Međunarodni dan obitelji, prigodnim će se programom u centru Čakovca obilježiti u subotu, 11. svibnja 2019. godine, s početkom u 10,30 sati.

Tako će ispred Centra za kulturu nastupiti Studio suvremenog plesa Teuta, Plesni centar Livi, Čakovečke mažoretkinje i Pjevački zbor Čakovečki mališani. Svima će se obratiti i dječja gradonačelnica Dorja Vincek, a obitelji će se moći fotografirati u velikom okviru u obliku licitarskog srca.

Ovogodišnji Dan obitelji posvećen je temi: Obitelji i odgovor na klimatske promjene. Ova je tema fokusirana na 13. cilj Agende 2030 za održivi razvoj: Odgovor na klimatske promjene.

Kristina Štebih

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*