Međunarodni znanstveni skup u Termama Sveti Martin

U okviru međunarodnog znanstvenog skupa 6th Central European Symposium on Antimicrobials and Antimicrobial Resistance, CESAR 2018. koji će se od 19 – 22. rujna 2018. održati u „LifeClass Terme Sv.Martin“, u Sv.Martinu na Muri, „Hrvatsko mikrobiološko društvo“ organizirat će dva okrugla stola.

Oba okrugla stola pod vođenjem eminentnih stručnjaka i znanstvenika iz područja mikrobiologije održati će se na hrvatskom jeziku, dok je sudjelovanje na oba okrugla stola besplatno.

Prvi okrugli stol pod nazivom: „Društveno korisno učenje u mikrobiologiji: Prezentacija projekta Hrvatskog mikrobiološkog društva “U društvu mikroba”, održati će se u četvrtak 20. rujna 2018. od 15:30 do 17:00 sati. Društveno korisno učenje je novi koncept učenja u visokoškolskom obrazovanju u kojem studenti znanja stečena na fakultetu primjenjuju u rješavanju konkretnih problema u društvu. Projekti društveno korisnog učenja provode se „na terenu“, u suradnji sa organizacijama civilnog društva, školama, vrtićima i sl. Na okruglom stolu predstavit će se društveno korisno učenje u području mikrobiologije i šire.

U petak 21. rujna 2018. od 10:15 do 13:15 održat će se drugi okrugli stol sa aktualnom tematikom pod nazivom: „Multidisciplinarni pristup kontroli rezistencije na antibiotike – od kurative prema preventivi“.

Predsjednik Hrvatskog mikrobiološkog društva:

Prof.dr.sc.Roberto Antolović

Član organizacijskog odbora:

Dr.sc.Predrag Kočila, viši znan. suradnik

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*