Međimurje Press
NajaveSport+

Najava 3. utrke “Murščak”

NK Dinamo Domašinec u suradnji s Atletskim klubom Međimurje Čakovec a pod pokroviteljstvom općine Domašinec, organizira 3. UTRKU „MURŠČAK“ u nedjelju, 14.08.2021. Start glavne utrke je u 18.00 sati.

Trkači mogu odabrati jednu od dvije duljine staze, 4,5 km i 12 km. Na stazi od 4,5 km mogu sudjelovati i hodači a glavna utrka se boduje za Kup sjeverozapadne Hrvatske.

Utrka je zamišljena kao događanje za cijelu obitelj, pa su organizirane i utrke za djecu u nekoliko kategorija: vrtić, predškola, djeca 1.i 2. razred, djeca 3. i 4. razred, djeca 5. i 6. razred u konkurenciji djevojčica i dječaka.

Na stazi od 12 km trkaći će proći pored nekoliko promotivnih ploča poučne staze Murščak, te trčati pored poznate čige i nekoliko poklonaca (tzv. Križnih drevi).

Na stazi od 4,5 km dio utrke ide po nasipu uz potok Trnavu pa preko drvenog mosta u Dvorišće (dio Turčišća) i vraća se u Domašinec na start/cilj.

Cilj utrke je promoviranje zdravog načina života i poticanje sportsko-rekreativnih aktivnosti. Ali, prije svega, cilj je promocija poučne staze „Murščak“  a samim tim i promocija turizma u našem kraju i cijeloj Međimurskoj županiji.

Također, 3. utrka „Murščak“ dobila je i međunarodni karakter. Uz trkače iz Zagreba, Zagrebačke, Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske i Međimurske županije, prijavljeni su i natjecatelji iz susjedne Mađarske.

Ukratko o poučnoj stazi Murščak

Staza je smještena na dijelu Murščaka, najšireg područja uz rijeku Muru bez naselja, koje obuhvaća oko 1500 hektara. Svako stajalište na stazi je učionica na otvorenom gdje se može u prirodnim uvjetima steći najkvalitetnije znanje o vodenim, šumskim, livadnim i oraničkim bioekosustavima te geografskim i povijesnim, gospodarskim i tradicionalnim vrijednostima ovog kraja.

Poučna staza Murščak uređena je sredstvima EU u programu Prekogranične suradnje .

Dobrodošli u općinu Domašinec!

(Dijana Novak)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja