Međimurje Press
ITNajave

Najava CECIIS 2021 konferencije na FOI-ju!

Međunarodna znanstvena konferencija „Central European Conference on Information and Intelligent Systems – CECIIS 2021“ i ove godine na Fakultetu organizacije i informatike!

  1. međunarodna znanstvena konferencija posvećenu informacijskim i inteligentnim sustavima – CECIIS 2021 (Central European Conference on Information and Intelligent Systems), čiji je organizator Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, održava se u razdoblju od 13. do 15. listopada 2021. godine. Uzimajući u obzir dobrobit svih učesnika, gostiju i organizatora, ovogodišnja konferencija je virtualna.

Konferencija CECIIS se tijekom 32 godine održavanja razvila u jednu od značajnijih konferencija iz područja primijenjenih informacijskih znanosti u srednjoj Europi, čiji se Zbornik radova referencira u nekoliko međunarodnih znanstvenih baza podataka. Prošlogodišnja konferencija bila je posvećena budućnosti, trendovima i utjecaju tehnologije na društvo, a ove godine je usmjerena na umreženo društvo. U tri dana trajanja konferencije bit će prezentirana 43 recenzirana znanstvena rada u autorstvu 111 autora iz 15 zemalja, koji će biti izlagani unutar 9 znanstvenih sekcija. Osim prezentacija znanstvenih radova, u okviru međunarodne konferencije CECIIS 2021, održava se i Studentska sekcija koja je okupila 20-tak mladih istraživača iz Europe i SAD-a. Tako studenti imaju priliku razmijeniti iskustva sa studentima i mentorima u internacionalnom okruženju. Voditeljice sekcije su  prof. dr. sc. Violeta Vidaček Hainš i prof. dr. sc. Victoria Appatova uz veliku podršku  prof. dr. sc. Enrique Mu i prof. dr. sc. Kamal Gella iz SAD-a te prof. dr. sc. Jozef Bushati, doc. dr. sc. Sidita Duli i Virtit Lesha iz Albanije.

Važne činjenice i novosti o konferenciji su na stranici https://ceciis.foi.hr, a program konferencije je dostupan na https://ceciis.foi.hr/schedule.

Ovogodišnja konferencija odvija se u online izdanju i s radošću pozivamo sve zainteresirane dionike da se priključe i sudjeluju na zanimljivim događanjima otvorenog dijela konferencije. Više informacija i poveznice za pristupanje potražite u nastavku!

OTVORENJE KONFERENCIJE I UVODNA PREDAVANJA

Priključite nam se na virtualnom otvorenju ovogodišnje konferencije, u srijedu, 13. listopada 2021. godine, s početkom u 9:30 sati. Nakon uvodnih pozdravnih govora, pozvana predavanja će održati ugledni stručnjaci i znanstvenici prof. Muccini iz Italije (University of L’Aquila, Information Engineering and Computer Science and Mathematics Department) na temu Architecting Sustainable Software through Machine Learning: an experience report i prof. Dunja Mladenić iz Slovenije (Jozef Stefan Institute, Department of Artificial Intelligence) na temu Artificial Intelligence in/for the Society.

Otvorenje konferencije i uvodno predavanje možete pratiti na poveznici: https://zoom.us/j/91897255016 

PANEL RASPRAVE

S posebnim zadovoljstvom pozivamo zainteresirane dionike na sudjelovanje na dvije panel rasprave “Accelerating smart industry and digital transformation” i “Emerging research areas: the vision of journal editor“, osmišljene kako bi se sudionicima približile aktualne znanstvene i istraživačke teme.   

U srijedu, 13. listopada 2021. godine panelisti prof. Oliver Moravčík (Slovačka), prof. Dimitris Karagiannis (Austrija), prof. Slavko Vidović (Hrvatska) i prof. Henry Muccini (Italija) te moderator prof. Neven Vrček, na panel diskusiji Accelerating smart industry and digital transformation  tražiti će odgovor na pitanje što država i društvo mogu učiniti kako bi unaprijedili razvoj pametne industrije, odnosno kakvo je međudjelovanje glavnih dionika – poslovnih subjekata, znanstvene zajednice i regulatora potrebno za razvoj pametne industrije i doprinos općem razvoju suvremenih poduzeća.

Panel diskusiju možete pratiti putem poveznice: https://zoom.us/j/92253240954

Više o panelu pročitajte ovdje.

U četvrtka, 14. listopada 2021. godine pridružite nam se na panel raspravi “Emerging research areas: the vision of journal editor” i iskoristite priliku razgovarati s četiri glavna urednika iz različitih časopisa koji će podijeliti svoju viziju o novim temama istraživanja obrazovne tehnologije. Sudionici panela su prof. Wim Van Petegem (Belgija), prof. Josep M. Duart (Španjolska), prof. Denise Whitelock (UK) i prof. Alen Lovrenčić (Hrvatska). Panel moderira prof. Balaban (Hrvatska).

Panel diskusiju možete pratiti putem poveznice: https://zoom.us/j/96909782915

Više o panelu pročitajte ovdje.

Amalija Koren Cavaleiro, univ. spec. pol.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja