medjimurjepress@gmail.com

Najava konferencije SOS Dječje selo Hrvatska 28.10. ‘Prepoznaj, brini, ponosi se!’

Međunarodnu konferenciju pod nazivom “Prepoznaj, brini, ponosi se”, Udruga SOS Dječje selo Hrvatska obilježava tri vrlo važne obljetnice – 70 godina krovne međunarodne organizacije SOS Children`s Villages International, 30 godina Konvencije Ujedinjenih naroda o pravima djece te 10 godina Smjernica Ujedinjenih naroda za alternativnu skrb o djeci.

Konferencija će se održati u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, u ponedjeljak 28. listopada 2019., s početkom u 10.00 sati.

Program konferencije možete pronaći na poveznici – Program konferencije ‘Prepoznaj, brini, ponosi se!’ – o djeci u sustavu alternativne skrbi.

Prije službenog početka, u 9.45 sati, u predvorju Muzeja suvremene umjetnosti, izjave za medije u kojima će sažeti poruke SOS Dječjeg sela s ove konferencije, dati će predsjednica Mariza Katavić te zagovaratelj dječjih prava Krešimir Makvić.

S ove konferencije SOS Dječje selo Hrvatska želi poslati snažnu poruku da smo, i danas, nažalost svjedoci primjera da djeca koja su zanemarena, napuštena, zlostavljana, žive u siromaštvu ili bez roditelja, vrlo često prolaze neprimijećeno. Mi to možemo i moramo promijeniti, a svatko od nas u tome može pomoći.

Bila bi nam iznimna čast kada biste Vi medijski podržali obilježavanje važne obljetnice SOS Dječjeg sela Hrvatska, neprofitne i nevladine udruge koja već 27 godina stvara obitelj za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi u Hrvatskoj te da nam se pridružite na prigodnom domjenku tijekom konferencije.

Relevantni domaći i međunarodni stručnjaci i donositelji odluka pokušat će dati odgovore na pitanje je li Hrvatska na dobrom putu u unaprjeđenju brige o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi te koji su izazovi još pred nama i kako ih uspješno prevladati. Moći ćemo čuti i glas mladih s iskustvom života u skrbi, koji će nam predstaviti svoje iskustvo u takvu životu i putem rasprave definirati preporuke za unaprjeđenje sustava koji bi trebao odgovarati i djeci i mladima, ali i stručnjacima koji u njemu rade.

Konferencija je namijenjena svim stručnjacima koji rade u sustavu alternativne skrbi ili su uključeni u podršku i razvoj sustava.

DEAN ŠARČEVIĆ

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*