Najava nedjeljne priredbe u Mihovljanu

Kako je na poziv počasnog generalnog konzula u Krakowu gospodina Paweła Włodarczykog u proljeće 2018. godine KUD„Mihovljan“ gostovao u Poljskoj u gradu Krakowu, tako sada uzvraćaju posjet.

Pozivu se vrlo rado odazvala folklorna skupina „SWOJACY“ koja će na pozornici Društvenog doma u predstaviti tradicijske običaje i plesove istočnih Krakovljana. Folklorna skupina “SWOJACY” postoji od 1945. godine i iduće godine slavi 75. godina svog postojanja i djelovanja.

“SWOJACY” je multigeneracijska grupa u kojoj  plešu i pjevaju kako mladi, tako i radno aktivni ljudi, ali i umirovljenici. Već tradicijski, u grupi često nastupa i po nekoliko generacija u obitelji, preko bake i djedova pa sve do unuka.  Članice i članovi ove grupe posebno su ponosni na svoj posjet Ivanu Pavlu II u Vatikanu koji je rodom iz Wadowica u okolici Krakowa. Za svoje nastupe, u kojima predstavljaju kulturne običaje i folklor raznih poljskih krajeva te običaje i kulturu autohtonog kraja istočnih Krakovljana, primili su brojne nagrade i priznanja. 

Osim gostiju iz Poljske i domaćeg KUD „Mihovljan“, koji ujedno ove godine slavi i 20 godina neprekidnog postojanja i uspješnog djelovanja (1999.-2019.), na priredbi će nastupiti i članovi klape „Palma“.

Klapa „Palma“ osnovana je 2014.godine na inicijativu Marka Dominika Ricova i od svojeg osnivanja do danas njeguje tradicionalni klapski, ali i duhovni repertoar. Klapa broji 9 članova, uglavnom studenata iz Zagreba, a kroz svojih 5 godina postojanja upisali su brojne nastupe na raznim događanjima u Zagrebu i okolici. Osim „pravih“ nastupa, klapaši vole zapjevati i dok se vraćaju s probe, pa tako pjesmom na Glavnom kolodvoru u Zagrebu putnicima „skraćuju“ čekanje tramvaja. Od 2017.godine voditelj klape je Ivan Topić.

KUD „Mihovljan“ sve ljubitelje poljskog i međimurskog folklora te ljubitelje klapske pjesme poziva u nedjelju 03.03.2019. u 16 sati na priredbu u Društveni dom u Mihovljanu.

Radujemo se Vašem dolasku i zajedničkom druženju!

Predsjednik KUD „Mihovljan“

Dr.sc.Predrag Kočila

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*