Međimurje Press
Najave

Najavljen 5. VukovART festival

Danas je održana konferencija za medije na kojoj je najavljen 5. VukovART festival s cjelovitim programom koji će trajati od 15. svibnja do 15. lipnja.

Na konferenciji su sudjelovali vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, njegova zamjenica Ivana Mujkićsuorganizatori festivala Filip Mrvelj i Krešimir Herceg.

Na početku konferencije gradonačelnik Penava je pozdravio sve prisutne i istaknuo vrijednost ovog projekta za Vukovar i lokalnu zajednicu.

Filip Mrvelj je predstavio deset umjetnika koji ove godine dolaze u Vukovar i stvaraju deset novih djela kojima će se vukovarska galerija na otvorenom proširiti. Naglasio je i velike izazove u organizaciji zbog globalne situacije s pandemijom.
Tako će ove godine u Vukovar uploviti deset umjetnika: Boa Mistura iz Španjolske, BustArt iz Švicarske, Jana Brike iz Latvije, Mr Woodland iz Njemačke, Victor Splash iz Rusije, Artez iz Srbije, Juandres Vera iz Meksika, Kerim Mušanović iz Bosne i Hercegovine, Šumski iz Hrvatske te Marion Ruthardt iz Njemačke.

Na kraju je Krešimir Herceg predstavio dodatni program s bogatim glazbenim, umjetničkim, edukativnim i zabavnim sadržajem. Ove godine u Vukovaru će nastupiti rock benda VatraMia Dimšić, glazbeni sastav TRAG te vokalni sastav Akvarel.
Davor Gobac vodit će Motivacijsko-likovnu radionicu za djecu, gdje će biti izložene i njegove slike.
Putopisna predavanja na zabavan način održat će Domagoj Jakopović RibafishDušan Bućan i Robert Knjaz, a festival će posjetiti i međunarodna imena street art scene.

Održat će se i aktivni vikend predvođen vukovarskim polumaratonom, a organizirat će se i biciklijada kojom će se obilaziti dosadašnja umjetnička djela.

Tijekom festivala posjetitelji će moći uživati u vrhunskoj craft sceni i street food konceptima koji će pratiti veće događaje.

Koncert grupe Vatra kojim se trebao otvoriti VukovART, zbog epidemioloških razloga je odgođen za 5. lipnja, a cjelokupni program VukovART-a možete pogledati – OVDJE.

Zbog mogućih izmjena uvjetovanih epidemiološkim razlozima, pratite sve obavijesti na društvenim mrežama (FacebookInstagram) i web stranici.

Ovogodišnji VukovART je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije, dok je generalni sponzor poduzeće PPD.

Fotografije: Miroslav Šlafhauzer

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja