Međimurje Press
Najave

Okusi bombona u Centru Med dvemi vodami

Pepsi je međimurski glazbeni i šoumen brend. Imenom i prezimenom Zlatko Nedeljko iz Miklavca većini je znan upravo po nadimku Pepsi. Zabavljač je, stand up komičar, glazbenik, skladatelj, aranžer i pjesnik. U srijedu 18. siječnja 2023. godine u 18 sati u Centru za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu predstavit će s prijateljima svoju treću zbirku poezije Okusi bombona.

Zbirka je u cijelosti međimurski proizvod. Tisak je odradila tiskara Letis d.o.o., ilustracije Damir Novak, a predgovor napisao Ivan Leček. Pepsi, kako za sebe kaže, pjesnik ulične šank filozofije, autor je novih osamdesetak pjesama. O kakvim okusima bombona se radi govori:

Okusi bombona su zapravo asocijacije na čovjekov život. Izvana je sve lijepo, slatko. A iznutra je nekad žarko, nekad slatko, nekad je papar ili češnjak. Napisao sam tri zbirke pjesama. Uvijek se bavim temama kao što su život, ljubav, rad, trud, znanje, patnja, priroda. Interesiraju me univerzalne teme o ljudima koji me okružuju i kraju u kojem živim. Neke pjesme su i autobiografske. Ono što vidiš, o tome i pišeš. U biti čovjek ono što ima u sebi, to reflektira. Tako i mi koji smo, nazovimo to tako, kreativci, mi to „šibamo‟ iz svojega tijela van, “sve kaj nas tiska” i oduševljava.

rbt

Što će publika i posjetitelji okusiti na programu, Pepsi najavljuje:

– Drago mi je što ćemo napraviti upravo u Centru Med dvemi vodami predstavljanje zbirke Okusi bombona. Svirat ćemo, pjevat, recitirati, nadam se i smijati, veseliti se. Razgovarati o životnim temama. Zbirka će svima biti besplatno dostupna. Pozivam sve koji imaju volju neka dođu. Ljudi se danas premalo druže i smiju, svi smo se zarobili u ekrane. Gledamo ekrane, čekamo da će biti bolje i sami smo sebi dostatni. Dok se družimo ipak je život ljepši, sadržajniji, bogatiji, veseliji, a mi smo tada ispunjeniji. Bit će to večer druženja, program Okusi bombona, Pepsi i prijatelji, i oni koji će to tek postati.

Razgovor s autorom zbirke u cijelosti se može pročitati na mrežnoj stranici Med dvemi vodami: med-dvemi-vodami.info. Program organizira Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode i Zlatko Nedeljko Pepsi s prijateljima.

Ulaz je slobodan.

Roberta Radović

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja