Međimurje Press
Najave

“Potpora učinkovitoj provedbi Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina”

Zatvaranje projekta “Potpora učinkovitoj provedbi Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina” i središnje predstavljanje e-Sustava

Sutra, 9. svibnja 2017. godine, u Velikoj dvorani Ministarstva uprave s početkom u 11:30 sati, održat će se svečano zatvaranje IPA 2012 projekta „Potpora učinkovitoj provedbi Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina“. 

Ovaj projekt, vrijedan 196.367,23 eura, započeo je 9. svibnja 2016. u okviru programa pretpristupne pomoći IPA 2012 za Republiku Hrvatsku, I komponenta: Pomoć u tranziciji i jačanje institucija.

Svrha projekta bila je cjelovita primjena prava nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj, učinkovita provedba Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina kroz uspostavu relevantnog elektroničkog sustava praćenja i izvještavanja te jačanje institucionalnih kapaciteta Ministarstva uprave i ureda državne uprave u županijama kroz provođenje izobrazbe.

Istog dana,  s početkom u 9:30 sati, održat će se središnje predstavljanje e-sustava nadzora i izvještavanja o provedbi Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina izrađenog u okviru navedenog projekta.

(Ministarstvo uprave)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja