Međimurje Press
Najave

Pozivamo vas ovaj vikend u Kreativno edukativni centar Murai!

U subotu i nedjelju (8. i 9. svibnja) u Pleškovec dolazi Bookmobil, prva hrvatska knjižara na kotačima i književno-putnički projekt Maje Klarić, putopjesnikinje iz Šibenika

Bookmobil je restaurirani Volkswagen kombi koji putuje po zemlji i promovira ljubav prema pisanoj riječi. On je svojevrsni pokretni književni teatar, mjesto na kojem se organiziraju zbivanja, druženja, čita se poezija i održavaju književne večeri, čime se omogućuje dostupnost knjiga i književnih sadržaja i u manjim sredinama. U njemu se mogu kupiti sve knjige u izdanju Fotopoetike, mahom putopisi, ali i razmjenjivati knjige te prisustvovati zanimljivim književnim programima koji se odvijaju pred ovom neobičnom kulisom.

PROGRAM:

SUBOTA, 8.5.

16 – 20h RAZMJENA KNJIGA

Bookmobil nudi pregršt zanimljivih naslova za sve uzraste koji se slobodno mogu razmijeniti za druge knjige ili manju donaciju. Ponesite sa sobom nešto što ste već pročitali i što ćete zamijeniti za knjigu koja vam upadne u oko u prtljažniku knjižare na kotačima!

17 – 19h KREATIVNA RADIONICA: Blackout poetry

Ako ste oduvijek htjeli pisati poeziju ili vas ona zanima, evo pravog načina da se okušate u tome! Ovaj alternativni način stvaranja poezije iz gotovih tekstova potiče pisanje i pomaže razvitku kreativnosti. Stihovi nastaju tako da se nasumično izaberu riječi u zadanom tekstu, a ostatak teksta se oboji ili oblikuje po želji. Radionica je namijenjena osobama svih uzrasta i ne zahtijeva nikakvu posebnu pripremu, a sve materijale osigurava organizator.

NEDJELJA, 9.5.

11 – 15h RAZMJENA KNJIGA

12 – 14h KAVA S PISCEM

U sklopu „Kave s piscem“ posjetitelji imaju priliku s autoricom Majom Klarić popričati o knjigama, putovanjima i sl. Pritom mogu kupiti i neku od njezinih knjiga, a svakome tko kupi knjigu, ona plati kavu! Ovakva vrsta interakcije posjetiteljima nudi mogućnost da saznaju sve što ih zanima o procesu pisanja, uređivanja i objavljivanja knjige, a što nemaju koga pitati.

Sav program odvija se na otvorenom, neposredno ispred kombija, tijekom poslijepodnevnih sati. Bookmobil će biti parkiran ispred Kreativno-edukativnog centra Murai (https://pdcck.hr/murai/), organizatora događanja.

Slobodno škicnete i zapratite Maju na Instagram profilu: @bookmobil_croatia

______

Program Bookmobil jedan je od 8 odabranih društvenokulturnih i/ili suvremenih umjetničkih događanja koji će se provoditi u 2021. kao dio aktivnosti projekta Kreativno edukativni centar Murai.

Projekt Kreativno edukativni centar traje 24 mjeseci. Projekt su sufinancirali Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu ESF poziva „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“ u iznosu od 1.459.794,22 kn.

Eva Trstenjak

.

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja