medjimurjepress@gmail.com

Pozivnica za 20. Vincekov pohod- PD Bundek

PD „BUNDEK“ MURSKO SREDIŠĆE ORGANIZIRA I POZIVA SVE DRAGE PRIJATELJE I PLANINARE NA 20.VINCEKOV POHOD

Pozivamo vas na tradicionalni zimski 20. po redu Vincekov pohod koji će se održati u nedjelju, 21. 01.2018. Pohod organiziramo po međimurskim bregima i to po svakom vremenu s ciljem da obilježimo Dan svetog Vinka, zaštitnika vinogradara. Mnogi smatraju da je upravo na Vincekovo, odnosno 22. siječnja “službeni” početak vegetativnog ciklusa vinove loze i obično si toga dana vinogradari zažele sretnu novu vinogradarsku godinu.
Godine 2010. i 2016. Hrvatski planinarski savez proglasio je naš pohod najboljom planinarskom akcijom u Rep. Hrvatskoj te smo za organizaciju Vincekovog pohoda primili Godišnju nagradu.
Pozivamo Vas, poštovani planinari, da nam se pridružite na pohodu po vinorodnim brežuljcima. Nijedan od njih nije viši od 300 metara. Petnaestak kilometara lako se prijeđe za 4-5 sati kraj mnogih stajanki i odmorišta.

Put započinjemo u Toplicama Sv.Martin i nastavljamo preko vinorodnih brežuljaka Grkaveščaka i Venca do Gradiščaka, Kapelščaka, Koncovčaka , Baloga i Bundeka. Nakon nekoliko usputnih stajanki u bregovitom dijelu (na nekima do njih bit će tradicionalan Vincekov obred),krećemo ravničarskim dijelom prema Murskom Središću, najsjevernijem hrvatskom gradu, s obaveznom Bundekovom stajankom kod Bundek-brega. Potrebna su nam još neka dva kilometra do sportske dvorane u kojoj je kraj našeg hodanja, a početak planinarske veselice uz glazbu, jelo i piće (grah, hrenovke, kobasice)- hrana i piće nije uključeno u startninu pa vas molimo da to objasnite svojim članovima koji dolaze na pohod.

“Na dan sv. Vinka vinogradar ide v gorice po sakomu vremenu, pa i po dežđu i po snegu”, pa je tako i naš pohod predviđen bez obzira na vrijeme. Nadajmo se dobrom vremenu jer poslovica kaže:
Če Vinka sunce peče, v lagve vino teče.

Start je između 8.00 i 9.00 sati u Toplicama Sv.Martin, na parkiralištu Toplica. Iz Murskog Središća će ujutro od 7.10 do 8.45 sati voziti besplatni autobusi u Toplice. Stajanku u M. Središću organizira Turistička zajednica Grada M. Središće. Za one koji dolaze svojim prijevozom: u Toplice je najlakše doći cestom M. Središće – Štrigova, skretanje kod Sv. Martina u naselju Brezovec. Iz smjera Slovenije preko graničnog prelaza Gibina i nakon 5 kilometara, u Brezovcu desno, smjer Vučkovec ili Toplice sv. Martin. Prijedlog za sve one koji dolaze autom- ostaviti ih na parkiralištu u M. Središću i do Toplica idite autobusom kako kasnije ne bi morali po automobile.
Startnina je 15 kn za odrasle, za djecu je nema. U cijenu je uračunat prijevoz iz Murskog Središća (za one koji ne dolaze svojim busom), simboličan poklon ( iznenađenje), kontrolni kartončić (potvrdi se na cilju u dvorani) te kruh sa slaninama i žestica na startu. Listić startnine na kraju u dvorani potrebno je priložiti za pečat u kontrolnom kartončiću.

Svaki sudionik za 10., 15. 20. Vincekov pohod dobiva nagradu. U dvorani je ove godine oranizirana i bogata tombola čija će nam sredstva pripomoći za izdavanje monografije Drušva.
Molimo vodiče skupina da na startu kod info-punkta prijave svoje društvo i preuzmu kontakt brojeve domaćih vodiča ili HGSS- službe u slučaju potrebe.

Svaki od nas hoda na vlastitu odgovornost, dužan je imati prilagođenu hodačku opremu prema vremenskim uvjetima.

DOBRODOŠLI!!!

PD “Bundek” Mursko Središće

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*