Predstava Pogledaj me i javni razgovor o Romima u kulturi Međimurja

Pozivamo građane Čakovca, Međimurske županije i sve zainteresirane da nam se pridruže na događajima u srijedu, 15. svibnja 2019. godine koji će se održavati u Čakovcu u zgradi Scheier od 17:30 sati.

Svi zainteresirani moći će pogledati vrhunsku predstavu nagrađenu Nagradom hrvatskog glumišta pod imenom Pogledaj me, slušati izvedbu bubnjarske radionice romskih učenika te sudjelovati u Otvorenom javnom razgovoru sa zajednicom o Romima u kulturi Međimurja.

Otvoreni razgovor sa zajednicom bit će najavljen predstavljanjem izvedbe bubnjarske radionice romskih učenika  5. i 6. razreda Osnovne škole Tomaša Goričanca iz Male Subotice pod vodstvom njihovog mentora, Nikole Švende prije početka predstave u 17:30 sati.

Predstava Pogledaj me, autorski projekt Romana Nikolića u suradnji s umjetnicima Sindirelom Bobarić i Sinišom Senadom Musićem počinje u 18:00 sati. Ona je rezultat Udruge djelovanja u kulturi Arterarij koja u suradnji s Platformom za Društveni centar Čakovec organizira gostovanje ove nagrađivane predstave. Projekt je realiziran uz podršku Ministarstva kulture RH i Roma Education Fonda.

Nakon predstave, građani će moći sudjelovati u Otvorenom razgovoru sa zajednicom o Romima u kulturi u Međimurju u organizaciji Platforme za Društveni centar Čakovec u sklopu projekta Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier. Fokus razgovora bit će na ulozi obrazovnih ustanova u izgradnji kulture Roma te uspješnim primjerima romskih učenika u djelovanju u kulturi Međimurske županije. Moderatorica razgovora bit će Maja Odrčić Mikulić, a u razgovoru će sudjelovati glumci predstave te govornici koji rade na razvoju potencijala romskih učenika u kulturi Međimurske županije.

Pridružite nam se na ovom umjetnošću bogatom događaju i budite dijelom konstruktivnog razgovora o djeci i mladima romske zajednice u kulturi Međimurja!

VALENTINA NEDELJKO

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*