medjimurjepress@gmail.com

Rastimo zajedno

Poziv na Okrugli stol „Rastimo zajedno“

o podršci roditeljstvu, ranom razvoju djece i dostupnosti programa

koji će se održati u Čakovcu 28. studenog 2018., u srijedu s početkom u 17.00 sati u zgradi Scheier

Pozivamo Vas na okrugli stol posvećen obiteljima s djecom rane i predškolske dobi te stručnoj podršci koja roditeljima pomaže u ispunjavanju odgovorne roditeljske uloge, kroz osnaživanje roditeljskih znanja i vještina.

Okrugli stol organiziran je u okviru Programa Za snažniju obiteljkojeg su pokrenuli Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i UNICEF s ciljem jačanja i širenja socijalnih usluga za obitelji s djecom.

Krajnji cilj ovih aktivnosti s roditeljima je, kroz osnaživanje roditeljskih znanja, vještina i dobrobiti, poboljšati dobrobit djece i njihove razvojne ishode.

Svrha okruglog stola je informirati stručnjake odgojno-obrazovnih ustanova i gradonačelnike, načelnike i pročelnike o programima podrške roditeljima djece rane dobi „Rastimo zajedno“ i roditeljima predškolske djece s teškoćama u razvoju „Rastimo zajedno Plus“te zagovarati osiguranje njihove daljnje dostupnosti, održivosti i razvoja kvalitete.

Na okruglom stolu predstavit ćemo navedene programe i rezultate njihove evaluacije, iskustva u njihovoj provedbi u dječjim vrtićima Međimurske županije kao i rezultate istraživanja o uvjetima u kojima se program provodi u svim županijama RH.

Moderatorice okruglog stola su članice Tima Rastimo zajedno Dječjeg vrtića Cipelica:  Gordana Šoltić Siladi, Sanja Solak, Helga Hertelendi Kraljić, Petra Korotaj i Eleonora Glavina.

(Gordana Šoltić Siladi)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*