Simpozij Infektološkog društva Hrvatske u Termama Sv. Martin, 18.-20.10.2018.

Simpozij Infektološkog društva Hrvatske udruge medicinskih sestara „ Suvremeni koncepti i izazovi za medicinsku sestru u infektologiji“ održat će se od 18.-20. listopada 2018.

Simpozij će obuhvatiti veliki broj tema iz područja infektologije, mikrobiologije i intrahospitalnih infekcija te suradnju sa eminentnim infektolozima. Pojavom sve većeg broja rezistentnih mikroorganizama i zaraznih bolesti koje zahtjevaju striktnu izolaciju u infektologiji medicinske sestre se susreću sa novim izazovima i načinom rada.

Nadalje, sve veći broj neprocjepljenog stanovništva dovodi do ponovne pojave već eradiciranih bolesti te svo zdravstveno osoblje mora biti usmjereno zbrinjavanju takve problematike kako liječenju tako i prevenciji i profilaksi.
Cilj ovog Simpozija je istaknuti važnost multidisciplinarnog pristupa u zbrinjavanju infektoloških bolesnika te razmjena novih znanja i iskustava stečenih u dosadašnjem radu.

Stoga je potrebno kontinuirano osigurati dobru suradnju svih zdravstvenih djelatnika koji skrbe za takve bolesnike kako bi pružili kvalitetnu zdravstvenu skrb infektološkim bolesnicima.

Predsjednica Infektološkog društva HUMS-a
Gordana Kičin Ercegovac, bacc.med.techn

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*