Međimurje Press
Najave

Suradnja FOI-ja i Turističke zajednice Varaždinske županije!

Studenti FOI-ja razvili dva prototipa za Turističku zajednicu Varaždinske županije!

U sklopu EU projekta Study4Career dva tima studenata Fakulteta organizacije i informatike intenzivno su surađivala sa predstavnicima Turističke zajednice Varaždinske županije, mentorima s Fakulteta te tvrtkom Northwest Agency iz Varaždina. Ukupno 6 studenata razvilo je prijedlog novog, interaktivnog web portala Turističke zajednice te prijedlog web stranice projekta „Dvorci Sjeverne Hrvatske“. Ovakvi primjeri najbolje oslikavaju suradnju akademskog i poslovnog (javnog) sektora i usmjeravanje znanja u društvo, na dobrobit cijele zajednice.

Projektom „Study4Career: Razvoj cjelovite podrške ranom razvoju karijera studenata Fakulteta organizacije i informatike“ želi se doprinijeti sveobuhvatnom ranom razvoju karijera studenata FOI-ja te pridonijeti povećanju njihove dugoročne konkurentnosti na tržištu rada. Posebna vrijednost projekta je uvođenje brojnih oblika suradnje s poslodavcima, od kojih je suradnja s Turističkom zajednicom jedan od primjera, a kroz koje studenti, uz mentorstvo poslodavaca i Fakulteta, usvajaju nova i praktična znanja, povezuju dosad stečeno znanje te stječu vrijedno iskustvo usklađeno s potrebama poslodavaca.

Tom povodom na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu (FOI I, dvorana 3), sazvana je press konferencija u srijedu, 14. srpnja 2021. godine s početkom u 08:45 sati.

Kako se najavljujem prezentirat će se prijedlozi izrađenih rješenja, a o važnosti suradnje i njezinim rezultatima  govoriti će dekanica FOI-ja, prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep i Miran Bojanić Morandini, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije.

PR FOI

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja