Međimurje Press
Najave

Tribina “Nasilje nad starijim osobama”!

Udruga umirovljenika Grada Čakovca u sklopu Programa i projekata udruga civilnog društva Međimurske županije za 2022.godinu , provodi Program pod nazivom „Nasilje nad starijim osobama“

U okviru spomenutog Programa održava se tribina pod nazivom „Nasilje nad starijim osobama“ koju će voditi prof. dr. sc. Silvia Rusac, profesorica  na  Katedri socijalne gerontologije Pravnog fakulteta, Studija socijalnog rada, Zagreb.

Na tribinu su pozvani stručni djelatnici iz sustava socijalne skrbi, predstavnici i stručni djelatnici ustanova socijalne skrbi, zdravstva, policije, sudstva, predškolskog odgoja učenici završnih razreda nekih srednjih škola iz Čakovca, predstavnici Savjeta mladih Grada Čakovca, članovi  Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Čakovca, članovi Odbra za ljudska prava Međimurske županije, Crvenog križa i ostali.

Za prigodu tribine, djeca vrtićke skupine crtali  su djedove i bake te izrekli  svoje misli o djedovima i bakama. To će biti prezentirano na panel pločama za vrijeme održavana tribine.

Tribinom kao i Programom želimo prenijeti poruku važnosti prevencije nasilja od najranije dobi pa će i nastavak programa tijekom narednih 8 mjeseci,  imati obilježje međugeneracijskog druženja.

Voditeljica tribine, prof. dr. sc. Silvia Rusac,  jedna je od rijetkih u RH koja je provela istraživanje o nasilju  nad starijim osobama  a posebice ono koje se događa u institucijama, kao znanstvenica bavi se nasiljem  nad starijim  osobama.

Zbog važnosti teme  kao i želje da poruku nenasilja pošaljemo javnosti, molimo Vas da medijski  popratite održavanje tribine. 

TRIBINA ĆE SE ODRŽATI U PONEDJELAJK, 06.06.2022.GODINE, S POČETKOM U 11,00 SATI U ZGRADI SCHEIER.

Udruga umirovljenika Grada Čakovca

Franciska  Ćetković, predsjednica

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja